skip to Main Content
0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Column Harm Vredenburg: Het touwtje van Terlouwtje

Het touwtje van Terlouwtje

Heeft u hem gezien bij “De Wereld Draait Door”, Jan Terlouw? Een krasse “oude” baas, die de spijker op zijn kop slaat. Plastic soep in onze oceanen, oerwouden naar de Filistijnen, uitsterven van dieren en planten De man maakt zich zorgen.

Ook over het vertrouwen, dat ontbreekt in onze maatschappij. Vertrouwen in elkaar, vertrouwen in onze overheid. Veel burgers kunnen er “geen touw meer aan vast knopen” en “de touwtjes niet meer aan elkaar knopen”. Gelukkig zijn er nog mensen, die medemensen op sleeptouw nemen.

 

“Wie trekt er eigenlijk aan de touwtjes” in Nederland. Laten we maar eens iets “op touw zetten”, zodat  de politiek eindelijk eens wakker wordt. Politici die het vertrouwen kwijt zijn, tja met alle respect hoe kan het ook anders. Ook ondernemers onder elkaar. Alles moet op papier en daarna is het vaak weer “touwtrekken”. Hoe vaak wordt er nog een deal met een handdruk bekrachtigd? Vertrouwen is nodig willen wij wat goeds achterlaten. Niet alleen aan onze kinderen, gewoon voor onszelf, voor iedereen. Dit kunnen we alleen samen doen. Het touwtje gaat eigenlijk alleen maar over vertrouwen.

Kortom aan wie geeft u de komende weken een touwtje door? De kerst- en nieuwjaarsboodschap: “het touwtje moet weer door de deur”.

Doet u mee?

Ushharmvredenburg copy

Ush

Delen, vermenigvuldigen, rijkdom – Column Harm Vredenburg

Heeft u dat ook wel eens dat u denkt: ‘Als nu mijn postcode of Staatslot eens bij mij viel! Tuk, waar ook een postcodeprijs viel, is toch dichtbij!’ Ik zal eerlijk zijn, ja dat heb ik ook wel eens. Na…

Wereldse vrijheid – Column Harm Vredenburg

Te gast op Aerde – Column Harm Vredenburg

“Welkom, u bent vandaag te gast bij reisorganisatie T.B.L. oftewel Traveling By Light. Uw reisorganisatie die u brengt naar zeer bijzondere plaatsen in ons heelal. Vandaag de voorlichting van; Resort de Aerde. U kunt hier geweldig genieten van; Bloemen, planten,…

Stay Human – Column Harm Vredenburg

Stay Human Het doel van mijn columns en misschien voorlopig mijn laatste column. Ik heb getracht met mijn columns steeds mijn steentje bij te dragen aan een stukje bewustwording. Mijn laatste column ging over liefde. ‘Die liefde’ voor iemand, die…

Liefde – Column Harm Vredenburg

Wat is liefde? Soms word je wel eens door iemand aan het denken gezet. Tijdens een gesprek vroeg de ander plots ' ja maar wat is dan liefde'. Tjeetje wat een mooie vraag dacht ik. Liefde, wat is dat? Ik ben…

Het ‘kakel-akkoord’ – Column Harm Vredenburg

Er was eens, op het platteland, een boerderij met een groot kippenhok. Overdag liepen de kippen buiten en 's avonds gingen ze op stok. Ofschoon het meestal dezelfde waren, die de beste plekjes opeisten, ging het er doorgaans vredig aan…

Mens zijn – Column Harm Vredenburg

Mens zijn   Ik was bang ….. Ik was bang om alleen te zijn totdat ik leerde om van mijzelf te houden. Ik was bang om te falen totdat ik realiseerde dat ik alleen maar faal als ik niets probeer. Ik was bang…

Kerstgedachte in Vrijheid – Column Harm Vredenburg

Als je kritisch bent en anders denkt over vrijheid dan dit kabinet wordt steeds vaker je mond gesnoerd en je zelfs in de cel gezet. Hoe ongezond een doekje voor je mond. Ik heb het gemeten met gekalibreerde apparatuur De…

‘Te bange’ – Column Harm Vredenburg

‘Te bange’  "Zou je dat nu wel doen?" Hoe vaak heeft iemand dat tegen jou gezegd? En hoe vaak heeft er iemand tegen je gezegd: "Ja, natuurlijk doen! Leuk idee, ga aan de slag!" Dat is toch veel motiverender, positiever!…

50+ ways to be kind – Column Harm Vredenburg

In deze bijzondere tijd is dit denk ik een mooi moment om eens even weer de verbinding met elkaar te maken en ‘to be kind’ met uw buurman of buurvrouw, vriend of vriendin. Hoe dan?! Nou als volgt... Laten we…

Back To Top