skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Liefde – Column Harm Vredenburg

Wat is liefde?

Soms word je wel eens door iemand aan het denken gezet. Tijdens een gesprek vroeg de ander plots ‘ ja maar wat is dan liefde’. Tjeetje wat een mooie vraag dacht ik.

Liefde, wat is dat? Ik ben er even voor gaan zitten en stelde die vraag aan mijzelf. En spontaan kwamen er allemaal gedachten bij mij binnen:

  • Ruimte en begrip voor elkaar.
  • Vrede met jezelf, vrede met een ander, vrede met de natuur en met de wereld.
  • Onafhankelijk zijn en vrij in denken en voelen.
  • Loslaten niet oordelen.
  • Vertrouwen en zelfvertrouwen, durven en dromen en geloven in jezelf.
  • Vallen en liefdevol opgevangen worden.
  • Jezelf feliciteren met de dingen die goed gaan of minder goed, acceptatie.

Alles begint bij jezelf, ook liefde. Kijk in de spiegel en je ziet een wonder. Geen bevestiging nodig zijn van anderen, geloof in jezelf en de ander. Samen de hand vasthouden en op pad gaan en elkaar de ruimte geven. Ruimte krijgen en geven zodat ieder zijn eigen levenspad kan bewandelen om te mogen proeven, leren en ervaren wat het leven is.

Trouw zijn aan jezelf en voelen wat er gebeurd. Moed en geloven in je eigen oneindige kracht want je bent vol energie. Onafhankelijk denken, vrij van ieder vorm van beïnvloeding.
Voelen en omarmen, een hand geven en knuffelen, dansen met jezelf en anderen.

Liefde is kostbaar en daarom mooi om te delen. Delen van is vermenigvuldigen in het kwadraat, er komt zoveel moois voor terug. Geven zonder daar iets voor terug te verwachten, onbaatzuchtig zijn. Luisteren zonder oordelen en je niet schamen voor wie je bent. Deel en voel dit alles en je wordt een ander mens.

Liefde is niet hopen dat je kinderen worden wat jij graag wilt, maar hopen dat ik de vader ben die zij graag liefhebben.

Liefde, het oneindige van voelen, ook op afstand. Energie voelen en verbondenheid van en met mensen. Weg met die sticker op je voorhoofd en weg met denken wat een ander van je vindt. Je bent een mooi mens en op ontdekkingsreis in deze wereld. En misschien is de mooiste ontdekkingsreis wel de reis in jezelf, je eigen, wie ben ik. Liefde is dankbaar zijn voor ervaringen en ontmoetingen in je leven, dit alles met compassie en zonder oordeel.

Mocht ik in mijn leven ooit iemand hebben ontmoet die ik pijn heb gedaan, weet dan dat dit nooit mijn intentie is geweest.

Mij werd gevraagd wat is liefde, en ik stelde deze vraag aan mijzelf. ‘ Wat is liefde?’ en ik realiseerde mij tijdens dit schrijven dat liefde het pad naar vrede is. Vrede voor anderen en met name vrede in jezelf. Innerlijke vrede ach….. u mag het zelf zeggen.

Wat is liefde voor u?

Dans, zing, lach en bewonder….  en heb lief!

Namasté

Back To Top