skip to Main Content
0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Wat zijn de gehanteerde tarieven en voorwaarden?

Op onze pagina tarieven staan al onze tarieven, voorwaarden en een uitgebreide toelichting over autokosten, urenberekening , materiaal en meer.

Wat doe ik bij een vraag over mijn factuur?

De meeste vragen gaan over onderwerpen die op de pagina tarieven zijn uitgelegd.

Vindt u daar het antwoord niet, stelt u dan uw vraag per per mail o.v.v. het factuurnummer. Sommige vragen zijn snel op te lossen, sommige vragen nemen meer tijd. Vooral als u inhoudelijk vragen heeft over het uitgevoerde werk of de bestede tijd. Dan doet de administratie altijd navraag bij de uitvoerende monteur. U mailt uw vraag naar facturen@vredenburgsteenwijk.nl.

Er staat een vervangen "onderhoudsset" op mijn factuur, maar ik heb extra ATAG comfortgarantie t.b.v. onderdelen.

Gebruiksonderdelen, onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage, vallen buiten deze garantie. Zie de voorwaarden van ATAG Verwarming in deze brochure of lees ze op onze servicecontracten pagina

Hoe zeg ik mijn onderhoudscontract op?

Er zijn verschillende redenen waarom u uw onderhoudscontract zou willen opzeggen, zoals een verhuizing. Wat de reden ook is, u kunt altijd uw contract opzeggen. U stuurt ons een mail met uw gegevens en wij verwerken uw opzegging zo snel mogelijk.

Hoe vaak moet mijn cv-ketel onderhouden worden?

In het algemeen is het noodzakelijk om eens per 1 à 2 jaar onderhoud uit te laten voeren aan uw cv-installatie.
Vredenburg adviseert u eens per 18 maanden onderhoud uit te laten voeren.

Voor meer informatie en mogelijkheden verwijzen wij u graag door naar onze Service & Onderhoud-pagina.

Kan ik een oude ketel direct vervangen door een HR ketel?

Nee, dit kan niet zomaar. Een oudere verwarming/cv ketel is berekend op een hogere watertemperatuur. Bij het 1 op 1 vervangen van de cv ketel voor een HR-ketel, kan het zijn dat de vertrekken niet meer warm worden en/of dat de HR-ketel vol gas moet branden en daardoor zijn hoog rendement niet haalt.

Bij aanschaf van een HR-ketel krijgt u altijd van ons een opgave die past bij uw situatie, zodat u er warmpjes bij blijft zitten.

Wat is het verschil tussen een gewone cv en een HR-(combi)ketel?

In Nederland worden bijna alleen HR-(combi)-ketels verkocht met hoog energielabel (A). Een combiketel is voor verwarming en warm water. Een HR-ketel (hoog-rendement) zijn extra zuinig omdat de ketel het vocht uit de verbrandingsgassen laat condenseren. De warmte die hierbij vrijkomt, wordt gebruikt voor verwarming. Daarom hebben HR-ketels een afvoer nodig voor het condenswater.

Zijn er nog meer voordelen bij een HR-ketel?

Jazeker. Belangrijke kenmerken van een cv-ketel zijn het vermogen/capaciteit en de CW-waarde. De CW-waarde geeft aan hoe groot het warmwatercomfort is. Ketels met een hoge CW-waarde hebben een hoog vermogen (hoe hoger het cijfer, hoe hoger het vermogen). Maar voor verwarming is een lager vermogen meestal genoeg, en is het minimumvermogen van belang. Een te hoog minimumvermogen zorgt dat de ketel minder zuinig werkt en dat het comfort wordt verminderd.

Wij adviseren u altijd met de oplossing die past bij uw persoonlijke situatie en wensen.

Wat is het inregelen van radiatoren (waterzijdig inregelen)?

Inregelen van radiatoren is het instellen van de doorstroming van de radiatoren. Naar een grote radiator moet meer water dan naar een kleine. Een radiator die dicht bij de ketel staat zou zonder inregelen al snel te veel water krijgen en de radiator aan het eind van de installatie krijgt niet meer voldoende.  Bij te veel water doorstroming komt er teveel warm water retour, waardoor de de ketel heter wordt dan nodig (rendement verlies). Te weinig water resulteert in een lauwe of koude radiator.

Als alles goed is ingesteld, heeft u de beste warmteafgifte in alle vertrekken. Ook uw gasverbruik kan dalen met 10 tot 20%.

Kan waterzijdig inregelen ook achteraf?

Het waterzijdig inregelen van de radiatoren kan bij de installatie van een nieuwe cv-ketel, maar ook achteraf. Met een goed ingeregelde installatie bespaart u al snel € 100 per jaar. En uw comfort in alle vertrekken is optimaal.

Moet ik bij aanschaf van een cv-ketel rekening houden met plannen voor zonnepanelen?

Bij aankoop van een cv-ketel hoeft geen rekening gehouden te worden met zonnepanelen die stroom produceren.  Wel kunt u, als u verwacht zonnepanelen te plaatsen, of ze al hebt, een hybride warmtepomp overwegen.

Dat is een combinatie van een HR-ketel met een kleine warmtepomp.  Er wordt minder gas verbruikt maar wel meer stroom. Deze stroom wordt dan opgewekt met uw eigen zonnepanelen.

Hoe moet ik een verwarming ontluchten?

De verwarming ontluchten en de cv-installatie bijvullen horen bij elkaar. Is de cv-installatie bijgevuld met water, dan dienen daarna de radiatoren worden ontlucht. Het huis is sneller op temperatuur als er geen lucht in de radiatoren en leidingen zit.

Ontluchten is niet moeilijk. In een paar stappen bent u klaar (als u een radiatorsleuteltje heeft). Controleer na het ontluchten altijd de waterdruk. Door de ontluchting kan die gedaald zijn, waardoor er weer moet worden bijgevuld.

  1. Draai alle radiatoren in huis open en laat de verwarming aanslaan. Zet daarna de thermostaat laag.
  2. Zet de cv-ketel uit en trek de stekker uit het stopcontact. Wacht 10 minuten. Zoek intussen het radiatorsleuteltje voor de ventielen op de radiatoren erbij.
  3. Begin met ontluchten van de laagst gelegen radiatoren in huis. Houd een doekje of bakje onder het ventiel of ontluchtingskraantje en draai het ventiel open. Laat de lucht ontsnappen, draai het ventiel dicht zodra er water verschijnt. Werk de radiatoren van laag naar hoog af: lucht ontsnapt altijd hoog.
  4. Steek de stekker van de cv-ketel weer in het stopcontact. Zet de kamerthermostaat weer op de gewenste stand.
  5. Controleer de waterdruk op de manometer. Een druk van 1,5 tot 2 bar is goed. Is de druk hoger, dan water aftappen. Is de druk te laag, dan het cv systeem bijvullen.

Hoort u tijdens het opwarmen van de radiatoren borrelende geluiden?? Dan zit er tóch nog lucht in het verwarmingssysteem. Ontlucht dan nogmaals!

Liever kijken dan lezen? Bekijk hier onze instructievideo. 

Hoe ga ik mijn cv-ketel bijvullen?

Het bijvullen van een cv-ketel is een eenvoudig werkje. Doe het wel stap voor stap om een natte vloer te voorkomen.

Het is altijd handig om een dweil en emmer bij de hand te houden. Kijk waar het vul-/aftappunt van de cv-ketel is. Bijvoorbeeld in het instructieboekje van de cv-ketel.

Een cv-ketel bijvullen gaat als volgt:

  1. Zet de kamerthermostaat op de laagste stand. Wacht 10 minuten tot de ketelthermostaat maximaal 40 graden aangeeft.
  2. Haal de stekker van de cv-ketel uit het stopcontact.
  3. Sluit de vulslang (losse waterslang van c. 3,5 m, met koppeling(en) aan de uiteinden) aan op de koudwaterkraan.
  4. Houd het andere eind van de slang even hoog als de vulkraan. Vul de slang volledig met water zodat er geen lucht in zit.
  5. Sluit de slang aan op de vulkraan van de cv-ketel.
  6. Draai eerst de waterkraan open en vervolgens, met een kwartslag, de vulkraan.
  7. Als de meter een druk aangeeft van 1,5 tot 2 bar sluit dan de vulkraan. Sluit daarna de waterkraan.
  8. Ontlucht de radiatoren door de ventieltjes met het ontluchtingssleuteltje open en weer dicht te draaien (zie andere vraag).
  9. Controleer opnieuw de waterdruk. Die kan weer gedaald zijn door de ontluchting.
  10. Vul bij tot de vereiste druk, als dat nodig is.
  11. Steek de stekker van de cv-ketel weer in het stopcontact. Zet de kamerthermostaat weer op de gewenste stand.

Liever in beeld de uitleg? Kijk dan naar deze video.

Zit er subsidie op zonnepanelen?

Helaas, er zit geen landelijke subsidie op zonnepanelen. Wel zijn er “groene” leningen met een aantrekkelijk rente tarief en zijn op er provinciaal en/of gemeentelijk niveau regelingen voor particulieren en VvE’s. De btw regeling is niet meer van kracht (sinds 1 januari 2023 is de btw op zonnepanelen afgeschaft).

Kijk hier voor meer informatie over alle subsidies en regelingen van de overheid.

Geldt de btw regeling voor zonnepanelen nog?

Per 1 januari 2023 is de btw op zonnepanelen afgeschaft. U kunt dus ook geen btw meer terugvorderen.

Moet ik de zonnepanelen schoon maken?

Normaliter hebben we in Nederland voldoende regen waardoor de zonnepanelen schoon blijven. Maar met de huidige weersomstandigheden van de afgelopen jaren is het verstandig om de panelen regelmatig te reinigen. (1 á 2 keer per jaar). Ook als u dichtbij vervuilende industrie of een drukke snelweg woont, moet u regelmatig schoonmaken.

Waarmee maak ik de zonnepanelen schoon?

Simpel water met eventueel wat groene zeep en een zachte borstel is voldoende. Geen chemische middelen gebruiken. Deze kunnen de panelen beschadigen.

Is technisch onderhoud aan mijn zonnepanelen noodzakelijk?

Het is voldoende om één keer per jaar te (laten) controleren of alle onderdelen goed werken en of de panelen nog goed vast zitten.. De omvormer moet waarschijnlijk één keer tijdens de levensduur van de zonnepanelen worden vervangen.

Hoe kan het dat mijn slimme meter minder aangeeft dan de omvormer

De omvormer geeft aan hoeveel hij heeft geproduceerd. Dit vermogen gaat naar de meterkast voor uw eigen verbruik.

Als de woning is voorzien van stroom gaat de overgebleven stroom door de slimme meter het net in. Dit is de retourlevering die de slimme meter weergeeft; het opgewekte vermogen minus het eigen verbruikte vermogen.

Hoe snel kunnen jullie zonnepanelen leveren?

Wij kunnen de materialen binnen 24 uur op locatie hebben indien gewenst.

De werkzaamheden kunnen vaak binnen 4 weken worden uitgevoerd.

Meestal worden de materialen geleverd op de dag van de montage.

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

Voordat u een warmtepomp gaat installeren, is het verstandig dat uw woning volledig is geïsoleerd (de buitenschil). Bouwkundig begint u daarom met het  (na) isoleren van de woning alvorens je een warmtepomp gaat installeren. Onze basis is de Trias Energetica waarbij het begin is de vermindering van de energievraag.

Daarna kunt u gaan kijken hoeveel warmte u nog nodigt heeft om uw woning te gaan verwarmen en hoe u dit binnen wilt gaan brengen. Met bijvoorbeeld een warmtepomp.

Kan mijn woning gasloos worden gemaakt?

Met de juiste stappen zijn veel woningen gasloos te maken. Inmiddels zijn veel bestaande woningen gasloos gemaakt. De eerste stap is te beginnen met het (na)isoleren van de woning: dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie (binnen of buiten), vloer- of bodemisolatie, plaatsen HR++ glas of triple glas.

Heb ik persé vloerverwarming nodig om te verduurzamen?

Vloerverwarming is een van de mogelijkheden om te verduurzamen. In combinatie met een warmtepomp zijn vloerverwarming en convectoren veel gebruikt. In nieuwbouw wordt meestal vloerverwarming geïnstalleerd.  In combinatie met een warmte terug win ventilatie systeem (w-t-w)  is dit een ideale combinatie.

Daarnaast kunt u denken aan wandverwarming of luchtverwarming. Bij goed geïsoleerde woningen is de verwarmingsvraag zo laag dat het verstandig is om  een sneller systeem te kiezen dan vloerverwarming. Bijvoorbeeld luchtverwarming.

Kunnen mijn radiatoren op een warmtepomp worden aangesloten?

De aanvoertemperatuur en het temperatuurverschil is met een warmtepomp dusdanig lager dat uw bestaande radiatoren nog geen 30% van het oorspronkelijke vermogen afgeven. Het is aan te raden u vooraf goed te laten voorlichten wat de verwachting is.

Afhankelijk van de warmtevraag is het in sommige gevallen mogelijk de radiatoren te laten zitten. Als de warmtevraag door bijvoorbeeld naisolatie dusdanig laag is geworden en het met de radiatoren afgedaan kan worden kunnen ze blijven zitten.

Een mogelijke alternatief is de radiatoren te vervangen door convectoren (met eventueel ventilatoren erin). Let op, de leidingdiameters naar de radiatoren/convectoren kunnen in sommige gevallen wel vergroot moeten worden.

Kan ik koelen met vloerverwarming?

In veel gevallen is het mogelijk ook te koelen met de vloerverwarming. Belangrijk is hierbij de aanvoertemperatuur niet lager te kiezen dan het geldende dauwpunt. Laat u hierbij goed adviseren.

Is mijn huidige verdeler van de vloerverwarming geschikt voor koeling?

Een bestaande vloerverwarming is vaak uitgevoerd met een stalen verdeler en een pomp. In die gevallen zal de verdeler vervangen moeten worden.

Een zogenoemde mengverdeler is niet geschikt voor warmtepompen en niet voor koeling. De aangevoerde watertemperatuur wordt dan ook nog bijgemengd met retourwater.

Wanneer heb ik thermostaten per ruimte / naregeling nodig?

Als de functies en het gebruik van de ruimtes hetzelfde is, is het niet altijd nodig een naregeling (thermostaat per ruimte) te installeren. Is bijvoorbeeld de functie van de ruimte (badkamer en woonkamer) anders dan is het raadzaam een aparte thermostaat in de badkamer en zo mogelijk ook in de woonkamer te installeren.

In combinatie met een warmtepomp/cv ketel zal bekeken moeten worden of een buffer en bypass benodigd zijn voor het goed functioneren van de installatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De werking van een warmtepomp wordt onze pagina warmtepompen uitgelegd. Nog meer uitleg en diverse tips vindt u op de website van warmtepomp-weetjes.

Kan ik subsidie krijgen bij aanschaf van een warmtepomp?

Dat hangt van verschillende factoren af. Subsidies en andere regelingen hangen af van de visie van de overheid. Op de onze webpagina voordeel proberen wij u zo goed mogelijk te informeren over alle mogelijkheden.

Kunnen wij een oude woning energiezuinig maken?

Jazeker, maar in eerste instantie betekent het een investering in isoleren van de woning (HR++(+) beglazing, vloer, dak- of muurisolatie). Daarna is regelmatig de volgende stap het toepassen van vloerverwarming met een warmtepomp gecombineerd met een WTW ventilatie installatie (warmte-terug-win).

Wat is de eerste stap om de overstap te maken naar een gasloze woning?

  • De gaskookplaat vervangen door een inductiekookplaat.
  • Daarna kan er worden gekeken naar isolatie en overige WTB-voorzieningen.

Kan ik altijd overstappen naar een inductie koken?

Indictie koken kan altijd op een 2 x 230 volt groep. Hiervoor is in de meeste gevallen een aanpassing in de meterkast nodig. Ook kan het worden geïnstalleerd op 3-fasen, maar dan moet de nuts-voorziening al uitgevoerd zijn voor 3-fasen.

Waarom een 3-fasen aansluiting in plaats van 1-fase aansluiting?

De meeste woningen zijn voorzien van een 1-fase aansluiting op het energienet. Een 1-fase-groepenkast herkent u aan twee draden die uit de groepenkast komen en er staat op de meter 220/230V,  Dat was in het verleden voldoende, maar tegenwoordig gebruiken we zoveel elektrische apparaten, dat de vraag naar elektriciteit soms de capaciteit overstijgt.  De hoofdschakelaar kan dan uitschakelen. Dit kan worden opgelost door een 3-fasen aansluiting te laten aanleggen. Er komen dan drie draden uit de groepenkast en staat er op de meter 3×220/230V of 380/400V.

Apparaten waar u bijvoorbeeld een 3-fasen groepenkast voor nodig heeft zijn jacuzzi’s, sauna’s, elektrische kookapparaten, elektrische warmtepompen en oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Ik heb geen 3-fasen in mijn woning. Kan ik dit alsnog in mijn woning krijgen?

Ja dat kan. Er dient een aanvraag te worden gedaan via mijnaansluiting.nl voor de aanpassing van de nutsaansluiting door het energiebedrijf. Deze kosten dient u te betalen aan het energiebedrijf. De meterkast moet daarna geschikt worden gemaakt voor 3-fasen. Natuurlijk kunnen wij dit uitvoeren.

Wat zijn de kosten voor het omzetten naar 3-fasen?

De kosten van het energiebedrijf liggen rond de € 210 voor de aanpassing in de meting en hoofdzekering. De exacte kosten worden vastgesteld door het nutsbedrijf.

De aanpassing van de meterkast is per situatie verschillend. De interne bedrading dient te worden verdeeld over de 3-fasen die binnenkomen en de beveiligingen kunnen of daarop worden aangepast of erover worden verdeeld. Wij adviseren u welke oplossing in uw situatie het meest optimaal is. Omdat deze aanpassing altijd maatwerk is, zullen de kosten per situatie verschillen.

Wie is er verantwoordelijk voor het wel of niet plaatsen van een brandmeldinstallatie bij mijn bedrijf?

Het bedrijf is zelf verantwoordelijk voor het al of niet plaatsen van een brandmeldinstallatie.

Moet mijn brandmeldinstallatie gecertificeerd zijn?

In het bouwbesluit wordt aangegeven wanneer certificering verplicht is.

Is Vredenburg een KIWA NCP erkend installatiebedrijf voor het installeren van brandmeldinstallaties?

Ja, Vredenburg Installatietechniek is een KIWA NCP erkend installatiebedrijf voor installatie en onderhoud van brandmeldinstallaties.

Is Vredenburg een KIWA NCP erkend onderhoudsbedrijf voor het onderhouden van brandmeldinstallaties?

Ja, Vredenburg Installatietechniek is een KIWA NCP erkend installatiebedrijf voor installatie en onderhoud van brandmeldinstallaties.

Mijn inbraakbeveiligingsinstallatie moet van mijn verzekeringsmaatschappij worden voorzien van een certificaat (BORG/VEB). Kan Vredenburg dit voor ons verzorgen?

Uw verzekeringsmaatschappij vraagt u om een BORG certificaat of een ander certificaat.

Vredenburg is aangesloten bij de VEB (Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven) en kan een VEB opleverbewijs of certificaat afgeven. Dit certificaat staat gelijk aan een BORG certificaat.

Levert Vredenburg ook een draadloos alarmsysteem?

Ja, Vredenburg heeft een professionele en betrouwbare draadloze oplossing voorhanden die eenvoudig via een code bediendeel of app op uw telefoon kan worden in- en uitgeschakeld.

Kunnen jullie camerasystemen aanleggen?

Ja, Vredenburg heeft alle kennis daarvoor in huis.

Levert Vredenburg glasvezelbekabeling?

Ja, als het gaat om interne glasvezelbekabeling. Wij hebben de specialisten in huis om voor bedrijven en instellingen glasvezelbekabeling te leveren en te monteren.

Kan Vredenburg gecertificeerde datanetwerken leveren?

Ja, Vredenburg kan een volledig gecertificeerde installatie leveren.

Wat kan ik zelf doen bij een storing?

In de meeste gevallen kunt u zelf een storing verhelpen. Kijk op de pagina storingen voor Eerste Hulp bij Storingen voor cv, elektrisch, gas, water en zonnepanelen.

Heeft u het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden?

Neemt u dan contact met ons op.

Back To Top