skip to Main Content
0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Naast de rechtstreekse voordelen van het investeren in duurzame systemen zijn er ook (tijdelijke) extra maatregelen die u een financieel voordeel kunnen leveren. Of bespaar op de prijs met acties van onze leveranciers.

Voordeel bij leveranciers:

15 JAAR ATAG GARANTIE BIJ VREDENBURG

Wij zijn al jaren ATAG SelectDealer. Bij een ATAG SelectDealer krijgt u als extra voordeel gratis 5 jaar garantie (twv € 129) bij aankoop van een cv-ketel.

Als enige ATAG SelectDealer in de regio krijgt u bij ons bij aanschaf van een ATAG cv-ketel 15 jaar garantie op de warmtewisselaar. Dat is 10 jaar langer garantie. (Cv-ketel uit de I-, E- en Q-serie)

U leest meer over de voorwaarden en extra garantiemogelijkheden op ATAG Comfortgarantie.

ATAG Comfortlease Financiering verwarmingstoestel

Wel een verwarmingstoestel door ons willen laten installeren, maar heeft u niet direct hier geld voor over of beschikbaar?  Met ATAG ComfortLease is het mogelijk om direct te genieten van comfortabele warmte, zonder dat u hiervoor direct hoeft te betalen. Het bedrag omvat de aanschaf en installatie van een verwarmingstoestel.

ATAG ComfortLease maakt het mogelijk om tegen aantrekkelijke voorwaarden uw verwarmingstoestel in maandtermijnen te betalen op basis van een looptijd van 10 jaar. Op de website van ATAG verwarming leest u hier meer over en kunt u direct aanvragen.

Voordeel bij de overheid

De overheid stimuleert regelmatig het gebruik van duurzame energie met financiële regelingen en subsidies waar u uw voordeel uit kunt halen. Deze regelingen wijzigen regelmatig en/of zijn verbonden aan sluitingsdata. In onderstaand overzicht informeren wij u over de mogelijkheden. Voor de exacte gegevens verwijzen wij u door naar de uitvoerende instantie. Kijk ook bij uw gemeente of provincie of er maatregelen beschikbaar zijn.

Neem gerust contact met ons op als u twijfels hebt over de inzetbaarheid of toepasbaarheid van de regelgeving.

Heeft u liever het overzicht in print? Print u dan ons document “subsidies en regelingen”.

Nationaal Energiebespaarfonds

Particulieren kunnen energiebesparende maatregelen voor de woning mogelijk laten financieren door het Nationaal Energiebespaarfonds met de Energiebespaarlening. Ook voor Vereniging van Eigenaar (VvE) zijn er mogelijkheden.

U kunt tegen een aantrekkelijke rente besparen op uw energiekosten, uw wooncomfort verhogen, bijdragen aan het waardebehoud van uw woningen en een bijdrage leveren aan het klimaat.

Er zijn een groot aantal maatregelen die onder de voorwaarden van de Energiebespaarlening gelden. Denkt u hierbij aan gevel- , vloer-en dakisolatie. HR++/+++ glas, warmtepomp, zonneboiler, warmteterugwinsysteem (wtw), HR-ketel, zonnepanelen, en maatwerkadvies. Kijkt u op www.energiebespaarlening.nl voor de mogelijkheden waar u uw voordeel kunt halen.

ENERGIESUBSIDIEWIJZER

Met de landelijke subsidie- en leningenwijzer krijgt u snel inzicht in de subsidiemogelijkheden en financieringsmogelijkheden. De Energiesubsidiewijzer  wijst u de weg. U vindt hier het complete en actuele overzicht van subsidies, leningen en andere regelingen voor woningeigenaren. U ziet precies welke mogelijkheden er in uw situatie zijn om subsidie te ontvangen van bijvoorbeeld de rijksoverheid, provincie of gemeente.

INVESTERINGSSUBSIDIE DUURZAME ENERGIE (ISDE)

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Waarom deze subsidie?

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.

Hoeveel subsidie is er?

Jaarlijks wijzigen de voorwaarden en het bedrag van de subsidiemogelijkheden. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort apparaat, de energieprestatie en het beschikbare budget. Details staan op de website van de RVO.

BTW TERUGVORDEREN VOOR ZONNEPANELENINSTALLATIE

Sinds 1 januari 2019 is de termijn om de betaalde btw voor uw zonnepanelen en installatie terug te vragen beperkt tot 6 maanden na afloop van het kalenderjaar waarin de aankoop heeft gedaan. De factuur van de zonnepanelen moet op dezelfde naam staan als de energierekening

Het terugvragen van de btw voor aangeschafte zonnepanelen doet u eenvoudig zelf als u ons stappenplan volgt.

Meer informatie vindt u in de antwoorden van de Belastingdienst op de veelgestelde vragen over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen. Bij de Belastingdienst krijgt u altijd de meest up-to-date informatie.

Wilt u liever ondersteuning bij uw terugvordering bij de Belastingdienst? Schakel dan Claudia Lassche Administratieve Diensten in.

Asbest eraf, zonnepanelen erop!

Verschillende gemeenten en provincies in Nederland hebben een project waarbij subsidie wordt verstrekt als asbestdaken worden vervangen en tegelijkertijd zonnepanelen worden geplaatst.

Op de site van de gemeente Steenwijkerland vindt u informatie hierover.

Voor de mogelijkheden in de Flevopolder kijkt u hier.

SUBSIDIEREGELING SDE+

Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling SDE+. Met de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Duurzame energie is beter voor het milieu, maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is goed voor de economie.

Informatie over hoe u subsidie aanvraagt en het traject daarna leest u op MijnRVO.nl.

EIA, MIA EN VAMIL

Duurzaam bouwen met fiscaal voordeel van de Energie-investeringsaftrek (EIA), de Milieu- investeringsaftrek (MIA) en de Vamil.

U bent van plan om te investeren in een nieuw duurzaam gebouw of uw wilt een gebouw renoveren tot een duurzaam gebouw, kunt u wellicht van bovenstaande opties gebruik maken.

Lees meer over MIA en VAMIL op de site van de RVO.

Informatie over de EIA vind u ook bij de RVO.

Provinciale en gemeentelijke regelingen

Naast landelijke regelingen zijn er ook op lokaal niveau verschillende initiatieven om investeringen, vooral in duurzame oplossingen, te stimuleren. Kijkt voor het complete overzicht van uw mogelijke voordeel op verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer.

Back To Top