skip to Main Content

Naast de rechtstreekse voordelen van het investeren in duurzame systemen zijn er ook (tijdelijke) extra maatregelen die u een financieel voordeel kunnen leveren. Of bespaar op de prijs met acties van onze leveranciers.

Leveranciers

15 JAAR ATAG GARANTIE BIJ VREDENBURG

Wij zijn al jaren ATAG SelectDealer. Bij een ATAG SelectDealer krijgt u gratis 5 jaar garantie (twv 129 euro) bij aankoop van een cv-ketel.

Als enige ATAG SelectDealer in de regio krijgt u bij ons bij aanschaf van een ATAG cv-ketel 15 jaar garantie. Dat is 10 jaar langer garantie op onderdelen van een cv-ketel uit de I-, E- en Q-serie.

Najaarsactie 2018: GRATIS thermostaat ATAG-one

Bij aankoop van een cv-ketel uit de I-serie ontvangt u een gratis ATAG One themostaat. Met deze thermostaat kunt u op afstand uw verwarming bedienen.

De actie geldt voor ketels die verkocht zijn tussen 15 oktober en 31 december.

atag selectdealer
ONE-VIERKANT-2_1 atag gratis_metlogo

Overheid

De overheid stimuleert regelmatig het gebruik van duurzame energie met financiële regelingen en subsidies. Deze regelingen wijzigen regelmatig en/of zijn verbonden aan sluitingsdata. In onderstaand overzicht informeren wij u over de mogelijkheden. Voor de exacte gegevens verwijzen wij u door naar de uitvoerende instantie. Kijk ook bij uw gemeente of provincie of er maatregelen beschikbaar zijn.

Neem gerust contact met ons op als u twijfels hebt over de inzetbaarheid of toepasbaarheid van de regelgeving.

Energiebespaarlening

Nationaal Energiebespaarfonds

Particulieren kunnen energiebesparende maatregelen voor de woning mogelijk laten financieren door het Nationaal Energiebespaarfonds met de Energiebespaarlening. Ook voor Vereniging van Eigenaar (VvE) zijn er moeglijkheden.

U kunt tegen een aantrekkelijke rente besparen op uw energiekosten, uw wooncomfort verhogen, bijdragen aan het waardebehoud van uw woninge en een bijdrage leveren aan het klimaat.

Er zijn een groot aantal maatregelen die onder de voorwaarden van de Energiebespaarlening gelden. Denkt u hierbij aan gevel- , vloer-en dakisolatie. HR++/+++ glas, warmtepomp, zonneboiler, warmteterugwinsysteem (wtw), HR-ketel, zonnepanelen, en maatwerkadvies. Kijkt u op www.energiebespaarlening.nl voor de mogelijkheden.

INVESTERINGSSUBSIDIE DUURZAME ENERGIE (ISDE)

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pellet kachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Waarom deze subsidie?

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze nieuwe subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.

oplaadpaalvredenburg

Hoeveel subsidie is er?

De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort apparaat en de energieprestatie. De exacte bedragen staan in de apparatenlijsten van de RVO. Deze lijsten worden continu uitgebreid en bijgewerkt.

BTW TERUGVORDEREN VOOR ZONNEPANELENINSTALLATIE

Voor zonnepaneleninstallaties die op of na 20 juni 2013 zijn geplaatst is het, als u aan de voorwaarden voldoet, mogelijk om de btw terug te vragen. U moet hiervoor tijdig een verzoek indienen bij de Belastingdienst. Sinds april 2018 is het na een besluit van de Hoge Raad ook mogelijk om uw btw terug te vorderen over uw aankoop als u uw panelen voor juni 2013 heeft aangeschaft.

Meer informatie vindt u in de antwoorden van de Belastingdienst op de veelgestelde vragen over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen.

Ook kunt u voor ondersteuning onze partner ZIBO Belasting Service in Emmeloord benaderen.

SUBSIDIEREGELING SDE+

Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling SDE+. Met de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Duurzame energie is beter voor het milieu, maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is goed voor de economie.

Informatie over hoe u subsidie aanvraagt en het traject daarna leest u op MijnRVO.nl.

EIA, MIA EN VAMIL

Duurzaam bouwen met fiscaal voordeel van de Energie-investeringsaftrek (EIA), de Milieu- investeringsaftrek (MIA) en de Vamil.

U bent van plan om te investeren in een nieuw duurzaam gebouw of uw wilt een gebouw renoveren tot een duurzaam gebouw, kunt u wellicht van bovenstaande opties gebruik maken.

Lees meer hierover op de site van de RVO.

ENERGIESUBSIDIEWIJZER

Met de landelijke subsidie- en leningenwijzer krijgt u snel inzicht in de subsidiemogelijkheden en financieringsmogelijkheden. De Energiesubsidiewijzer  wijst u de weg. U vindt hier het complete en actuele overzicht van subsidies, leningen en andere regelingen voor woningeigenaren. U ziet precies welke mogelijkheden er in uw situatie zijn om subsidie te ontvangen van bijvoorbeeld de rijksoverheid, provincie of gemeente.

Back To Top