skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Verwarming en koeling

Hoe zorgt u voor een lekker warm huis? Of juist een lekker koele omgeving? Dan schakelt u onze installatiemonteurs in! Voor warm of koud, wij hebben de juiste specialist voor u.

Naast het installeren van verwarming of koeling, verzorgen wij ook het service en onderhoud aan uw installatie. U kunt hiervoor voordelige service- en onderhoudscontracten afsluiten.

Verwarming en koeling

Een verwarmde omgeving werkt beter dan een koude omgeving. Maar ook niet té warm. Soms heeft u juist meer behoefte aan koeling. Er zijn vele mogelijkheden om uw huis of bedrijf van het juiste klimaat te voorzien:

  • Centrale verwarming
  • Warmtepomp
  • Zonneboiler
  • Warmte-terug-win systemen
  • Thermostaten
  • Ventilatie/luchtbehandeling
  • Airconditioning

Een advies op maat is de beste oplossing.

Door het grote aantal aanvragen en onzekere levertijden van veel materialen is de behandelingstermijn opgelopen tot meer dan een maand. We kunnen momenteel alleen onze bestaande klanten bedienen. Aan onze toekomstige klanten vragen we vriendelijk om geduld en om te wachten met hun aanvraag voor een advies op maat. 

Subsidies en leningen bij energiebesparende maatregelen

Onze overheid stimuleert het laten uitvoeren van energiebesparende maatregelen aan uw woning. Er zijn ondertussen verschillende subsidies beschikbaar. Voor particulieren zijn er ook mogelijkheden om hiervoor een energiebespaarlening af te sluiten, waardoor de investering extra interessant kan worden. Op onze pagina voordeel leest u hier alles over.

Airconditioning

Vredenburg Installatietechniek is een gecertificeerd STEK-bedrijf. Dat betekent dat onze STEK-monteurs gekwalificeerd zijn om met (gevaarlijke) koelvloeistoffen te werken. Voor plaatsing én voor service en onderhoud.

Wij leveren en plaatsen de juiste airco voor uw woning of bedrijfsruimte. Lees meer

cv-ketel (centrale verwarming)

Centrale verwarming

Een warm huis en warm douchen, dat is wat iedereen wil. Het meest gebruikte  verwarmingssysteem is de cv-ketel. Deze zijn in vele varianten te verkrijgen. Wij zijn officieel dealer van Atag en Nefit. (kijk op de voordeelpagina of er speciale acties zijn van de leveranciers).

Het juiste advies is hierbij van doorslaggevend belang. Welke cv-ketel is de beste oplossing in uw situatie? Wat is de benodigde capaciteit van de ketel, zonder een overcapaciteit te creëren? Wat is de locatie van uw cv-ketel? Wat is uw budget?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en eisen. Wij komen graag bij u persoonlijk de situatie bekijken om een advies op maat te geven. Wij rekenen voor dit adviesgesprek € 75 bij een reguliere ketelvervanging. Voor complexe installaties is dit een vanaf prijs. 

Als prijsindicatie voor een goed werkende en afgestemd op uw wensen nieuwe geïnstalleerde cv-ketel,  inclusief arbeidskosten, inspectie en aansluitmateriaal moet u denken aan circa € 2.200. Leasen van een verwarmingstoestel is mogelijk via ATAG Comfortlease.

Zonneboiler

Een zonneboiler vermindert uw energieverbruik voor warm water met ongeveer de helft. We installeren zonnecollectoren op uw dak, waarmee de zonne-energie wordt omgezet naar warmte die gebruikt kan worden door de cv-ketel. Daarbij zorgt deze oplossing voor minder CO2 uitstoot van uw huishouden.

 Deze duurzame oplossing zorgt voor een lagere energierekening én is goed voor het klimaat.

Warmtepomp

De meest milieuvriendelijke alternatief voor de cv-ketel op gas is het plaatsen van een warmtepomp.

Warmtepomptechniek is een redelijke nieuwe techniek in Nederland. Bij Vredenburg zijn onze specialisten gedegen opgeleid in deze techniek. Wij kunnen u goed adviseren over de mogelijkheden. Wij plaatsen de installatie zelf. Ook het onderhoud en service voeren wij zelf uit. Wij installeren vooral de hoogwaardige warmtepompen van Stiebel-Eltron

Warmteterugwin systemen (wtw-systemen)

Om zo zuinig mogelijk om te gaan met energie zijn ook warmteterugwinsystemen ontwikkeld. Deze komen voornamelijk voor in nieuwbouw.

Een wtw-systeem ventileert lucht naar buiten, en houdt de warmte binnen. Frisse lucht komt voorverwarmd binnen, zonder behulp van de cv-ketel.

Warmteterugwinsystemen kunnen ook de warmte van water gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld de warmte van het afgevoerde douchewater om het water richting de cv-ketel te verwarmen. Dat scheelt energie bij het opwarmen, en dat scheelt weer op uw energierekening

Speciaal voor de agrarische sector is het ECO20o systeem ontwikkeld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de warmte afkomstig van het koelen van de koeienmelk. Vredenburg verzorgt het gehele traject van Eco 200, van advies tot oplevering. (huidige pagina)

Thermostaten

Bij elke verwarming leveren wij een passende thermostaat. Er zijn grote verschillen in thermostaten. Van een eenvoudige draai-thermostaat tot slimme thermostaten, die u via uw smartphone kunt bedienen. Wij installeren o.a. thermostaten van Atag en Nefit.

Luchtbehandeling

In scholen en bedrijfsgebouwen blijkt soms dat het percentage CO2 te hoog is. Dit komt door onvoldoende ventilatie. Een raam openzetten is niet voldoende, en zeker geen oplossing.

Om te zorgen voor een gezond binnenklimaat bieden wij verschillende oplossingen, van basissystemen tot wtw-systemen.

Back To Top