skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

De techniek staat niet stil. Lawaaierige en energieverslindende airconditioning zijn verleden tijd. Tegenwoordig zijn de airconditionings fluisterstil en energiezuinig. Daarmee zet u uw binnenklimaat volledig naar uw hand.

Door de combinatie van airconditioningapparaten met elektronica zijn de mogelijkheden voor klimaatbeheersing enorm uitgebreid. De meeste apparaten zijn standaard met een infrarode afstandsbediening te bedienen. Daarnaast kunt u ze vaak ook bedienen via uw smartphone, tablet of laptop.  

Voor het kiezen van het juiste systeem beantwoordt u de volgende vragen:

  • Wilt u alleen koelen? Of wilt u ook ventileren en/of verwarmen?
  • Hoe groot is de ruimte? Zijn er veel ramen? Wat is de functie van de ruimte? Is het een woonkamer, slaapkamer of een bedrijfsruimte?
  • Waar en hoeveel ruimte heeft u voor de apparaten? Kunnen de units worden gemonteerd aan de wand, aan het plafond of op de vloer? Als er een deel op het dak wordt geplaatst, wat voor soort dak heeft u?

Bij het kiezen van het juiste systeem is het belangrijk dat u voor de juiste capaciteit kiest. Het vermogen moet niet te laag zijn, maar ook niet te hoog. Een te groot vermogen leidt tot tocht, schommelende temperaturen en hoge energiekosten. U doet er goed aan om het berekenen van de juiste capaciteit en de keuze van het systeem aan onze specialisten over te laten. Ons eigen team komt het systeem installeren, en verzorgd indien gewenst ook het periodiek onderhoud.

Een airconditioning geeft niet alleen verkoeling in de warme maanden, maar kan ook verwarmen in de koudere maanden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van warmtepomptechniek. Een warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht.

De huidige technieken maken het mogelijk om huizen en gebouwen volledig te voorzien van een goede klimaatbeheersing. Met moderne systemen is het mogelijk om te koelen en te verwarmen, de luchtvochtigheid te reguleren en te zorgen voor een gezonde ventilatie. Als hierbij een warmtepomp wordt geïnstalleerd, kunnen uw energiekosten met wel 30% dalen.

Airconditioners maken gebruik van verschillende technieken om zo energiezuinig tot het beste binnenklimaat te komen. Een aantal voorbeelden:

Invertertechnologie

Invertertechnologie zorgt ervoor dat een airconditioner continu zijn koel- of warmteproductie afstemt op de warmteproductie in de ruimte, de gemeten en de gewenste binnentemperatuur alsmede de grootte van de ruimte. Hierdoor ligt het energieverbruik 30 tot 50% lager dan bij traditionele aan/uit-systemen. Bovendien zorgt het voor meer comfort.

Warmtepomptechnologie

De airconditioners met warmtepompen kunnen niet alleen koelen maar ook verwarmen. Hiervoor onttrekken ze hun energie aan de buitenlucht. Buitenlucht is duurzaam én gratis. Warmtepompen verbruiken slechts een kleine hoeveelheid elektriciteit om de buitenlucht in een comfortabele warmte om te zetten. Zo besparen warmtepompen tot maar liefst 30% op uw energierekening en verminderen  zij de CO2-uitstoot.

Warmtepompen kunnen naast het verwarmen en koelen vaak meer. Denk aan het reinigen, bevochtigen, ontvochtigen en verversen van de lucht.

Vredenburg installatietechniek levert o.a. airconditioners van Daikin. Geïnteresseerd? Maak snel een afspraak

Back To Top