skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Onze passie voor het loodgietersvak komt goed tot uitdrukking in het werken met zink, koper en lood. Deze traditionele materialen worden nog volop gebruikt bij renovatie van (monumentale) panden, onderhoud en nieuwbouw.

Koper en zink zijn duurzame en robuuste materialen en daarom uitermate schikt voor de bekleding van gevels en daken. Zink is in vele kleuren verkrijgbaar. Koper wordt daarentegen niet behandeld. Zink en koper hebben de volgende voordelen:

  • Sterk materiaal
  • Mooie uitstraling
  • Lange levensduur (zink bijv. ca. 75 jaar!)
  • Eenvoudig te repareren
  • Duurzaam

Voor het bekleden van wanden en daken met zink, koper of lood wordt het felssysteem gebruikt.

Kilgoten zijn de goten tussen twee naar binnen gerichte dakvlakken, waar het regenwater schuin naar benden af in een lager gelegen goot stroomt. Afdekkers zorgen voor een waterdichte afsluiting tussen het dak en boeideel. Wij zetten deze goten en afdekkers in koper of zink.

Door goede inspecties van het zink, koper en lood voorkomt u mogelijke gevolgschade als bijv. houtrot. Vooral bij het onderhoud aan monumentale panden vergt dit meer aandacht dan bij een gemiddelde woning.

Maatwerk

In de huidige moderne architectuur wordt steeds meer gebruik gemaakt van (details van) koper en zink. Een koperen schouw? Een zinken trapleuning? Er is veel mogelijk. Ook de renovatie van (antieke) vergaarbakken is maatwerk. Wij voeren het met liefde voor u uit.

Ambachtelijk werk

Het werken met koper en zink is een échte ambacht. Onze specialisten hebben een bijzondere passie en kennis van het werken met koper en zink. Dat zorgt voor dat extra beetje om het perfect te maken.

De speciale zink- en koperwerkplaats is voorzien van ambachtelijk gereedschap als moderne apparatuur.

Een voorbeeld van oud gereedschap dat nog regelmatig wordt gebruikt zijn deze sleepbouten. Speciaal voor plaatsen waar solderen met open vuur niet welkom is.

Daarnaast maken wij gebruik van onze automatische knipschaar, zetbank, kraalmachine en ecobenders.

Zink, koper en loodprojecten

Met gepaste trots presenteren wij u graag een aantal van onze projecten.

Back To Top