skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Interne scholing

In de wereld van (installatie)techniek volgen de ontwikkelingen snel achter elkaar. Ook voor Vredenburg is het belangrijk om goed bij te blijven. Onze medewerkers volgen regelmatig trainingen of bijscholing, zowel vakinhoudelijk als op het gebied van veiligheid. Daarnaast vinden we het belangrijk dat medewerkers kunnen doorgroeien en daarom bieden we de mogelijkheden om een opleiding te volgen. Zo kun je als elektromonteur verder leren als STEK monteur.

Techniek onderwijs

Naast de nodige scholing voor onze eigen medewerkers, investeren we in onderwijs van jongeren. We bieden diverse stageplaatsen onder begeleiding van ervaren monteurs en projectleiders. Meerdere van onze medewerkers hebben tijdens hun opleiding zelf bij ons stage gelopen en ze weten hoe belangrijk het is om praktijkervaring op te doen. Ze delen graag hun kennis en ervaring met een nieuwe generatie. En als je het goed doet als stagiair, dan wordt solliciteren bij Vredenburg niet al te moeilijk!

Daarnaast ondersteunen we het technische onderwijs op het RSG Tromp Meesters in Steenwijk. In een van de praktijklokalen hebben we een complete cv-wand verzorgd en sponsoren we werkkleding voor de leerlingen.

Docent Gerben Nijsingh met leerlingen bij de cv-wand in een praktijklokaal van het RSG Tromp Meesters in Steenwijk.

Accrete Praktijkklas

Vanuit onderwijs- en opvangorganisatie Accrete is Harry Bouwman op bevlogen wijze in 2017 de Praktijkklas opgestart voor leerlingen die graag leren met hun handen. Zowel binnen als buiten de scholen is er wekelijks aandacht voor praktijkonderwijs. Vredenburg Installatie is een van de bedrijven waar de prakklas regelmatig te gast is voor praktijklessen. Naast het ontwikkelen van allerlei praktische vaardigheden, zijn de praktijklessen ook heel goed voor de sociale vaardigheden. Leerlingen komen in verschillende situaties en leren omgaan met andere mensen en wensen.

Creativiteit en techniek kwamen mooi samen in de opdracht een figuur van pvc-onderdelen te maken.
Meten, snijden en buigen van koperleidingen resulteerden in een fraaie tablet/boekenstandaard.
De praktijkklas verraste Vredenburg voor het 100 jarige bestaan met een prachtige picknickbank inclusie opklapbare zitting.
Kinderen puzzelen met een stroomcircuit met hulp van een van onze monteurs.

Techniek Tastbaar

Techniek Tastbaar is een evenement voor jongeren tussen de 10 en 16 jaar waar ze veel kunnen ontdekken over techniek. Het wordt georganiseerd op diverse locaties in Nederland. Via de 7 werelden van techniek – waaronder energie, water  & veiligheid, digitaal, media & entertainment en hi-tech & science – leren ze over allerlei beroepen. Vredenburg is een van initiatiefnemers van dit evenement en vaste deelnemer van Techniek Tastbaar in Steenwijk. Elk bedrijf dat deelneemt bepaalt zelf hoe ze hun eigen stand inrichten met als enige voorwaarde dat er een activiteit wordt aangeboden aan de bezoekers. Zo kunnen leerlingen de techniek zien, voelen, proeven, horen en ruiken!

Back To Top