skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Stay Human – Column Harm Vredenburg

Stay Human

Het doel van mijn columns en misschien voorlopig mijn laatste column. Ik heb getracht met mijn columns steeds mijn steentje bij te dragen aan een stukje bewustwording. Mijn laatste column ging over liefde. ‘Die liefde’ voor iemand, die liefde is voor iedereen, want we zijn allemaal mens en verbonden met elkaar. Mensen zijn gemaakt voor mensen. Mensen zijn er om elkaar te liefhebben, om liefde te delen, niet om haat te zaaien maar liefde. Politici die haat zaaien zijn geen knip voor de neus waard, politici die haat zaaien tegen mensen die een andere keuze maken dan wat de overheid wenst, die politici dat zijn pas de echte terroristen en dat zijn MISLEIDERS! En ik voorspel u dat al die politici en bestuurders die nu meewerken aan een stempel op een bepaalde groep mensen, straks eenzelfde soort stempel met zich gaan meedragen, de stempel ‘van de spiegel’ van ‘wat heb ik gedaan.’

Ik heb veel gelezen, geschreven gezien en gezegd, probeer ogen te openen, soms met succes en soms ook niet, maar altijd uit bezorgdheid om mijn medemensen. De polarisatie door de politiek is zo duidelijk. Nu komt het enkel nog neer op uw keuze! Laat u dit toe en gaan we leven in deze monsterlijk gecreëerde zogenaamde nieuwe wereld?

Of bent u als ‘de kleine dappere David’ en staat u op tegen deze Goliath en steunt u de medemens, gevaccineerd of ongevaccineerd en stopt u deze verdeling.
Ik hoop dat u tot het besef komt dat momenteel het ‘Verdeel en heers spel’ door ‘de politici’ wordt gespeeld. Zogenaamd ‘Building Back Better’.

‘Building Back Better’ zeggen ze wel, maar ze bedoelen Building Back Worse! En dat over uw rug. Ik word er onpasselijk van want dit alles is gemaakt en geproduceerd door politici, huichelaars die nul begrip hebben voor mensen en ondernemers, die er steeds maar weer het beste van proberen te maken maar ondertussen het water aan de lippen hebben staan. Mensen die in de tang zijn genomen door dezelfde overheid, bijvoorbeeld inzake ‘De toeslagaffaire.’ Een overheid die al jarenlang alles kapot bezuinigt en u steeds meer belasting laat betalen.
‘Je ziet het pas als het is gebeurd’  zou Johan Cruijff zeggen. Mensen, het gebeurt recht onder uw ogen.

Dictators zaaien haat, heersen, polariseren en dwingen, zijn misleiders.
De echte leiders regeren niet vanuit angst, zaaien geen haat en verdeling, echte leiders luisteren en spreken vanuit vertrouwen en liefde voor elkaar, echte leiders verbinden mensen met elkaar om te komen tot liefdevolle oplossingen. Echte leiders dienen.

Ik wens iedereen heel veel liefde in deze zware tijden, kom bij elkaar laat je hart spreken. Dan pas komen we uit deze walgelijke totalitaire wurggreep. Iedereen telt mee, jong en oud, iedereen is anders, maar vergeet nooit dat wij allemaal uit dezelfde bron komen. Laat je niet verdelen en laat ‘ze’ niet heersen.

Wij verdienen met z’n allen een betere wereld met echte leiders, beter dan dit. Wees lief voor iedereen.

Alles wat je aandacht geeft groeit. Geef daarom aandacht aan de liefde voor elkaar, begroet de buurman, knuffel de buurvrouw of andersom 🙂 en vraag of u iets voor hem of haar kunt betekenen.
Draai uw hoofd niet weg van mensen, geef die glimlach; het kost helemaal geen moeite en brengt zoveel moois. Wees dat kleine lichtje, dat lichtpuntje wat schijnen mag in het donker, juist voor die ander, voor iedereen.
Is dat geen mooie kerstgedachte en nieuwjaarswens. En misschien kunnen we afspreken dat u zomaar bij iemand in uw straat, die u niet kent een nieuwjaarskaartje in de bus gooit, zomaar uit liefde ……….
Ik wens u het komende jaar veel lichtpuntjes en daarnaast die mooi glimlach van……

Namasté

O ja en bij mij, bij mij is iedereen welkom.

Back To Top