skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Column Harm: Niet miepen maar mieren

“Niet Miepen maar Mieren”

Vorige week maandagavond voorjaarsbijeenkomst van de BCS. BCS staat voor Business Club Steenwijkerland. Ten eerste ben ik trots op deze club en ja, mijn bedrijf is al jaren lid. Nu zou je kunnen denken ‘daar heb je weer een ondernemers clubje’ ….. en mensen helemaal waar, dat is zo.
Maar wat voor een club! Een fantastische club. En wat doen die dan allemaal? Kort gezegd, ze maken zich druk en sterk voor een gezond ondernemersklimaat in Steenwijkerland en dus ook voor u. En wat heeft dat dan met “niet Miepen maar Mieren “ te maken?

Nou dat zit zo; de BCS nodigt op een voorjaarsvergadering altijd een interessante spreker uit. Deze keer viel aan ons de eer te beurt om te mogen luisteren naar dhr Ruud Koornstra. Gaat er bij u al een lichtje branden 😉 ?  Bij mij onmiddellijk want dhr Koornstra ging dwars tegen de gevestigde orde in en ontwikkelde een LED lamp welke u allemaal vast in huis heeft gekregen via de Postcodeloterij. Gaat er bij u al een lichtje branden?

Dhr Koornstra sprak over duurzaamheid en dat is nou net toevallig iets wat mij aanspreekt. Hij sprak over de toekomst en robotisering met als gevolg o.a. meer vrije tijd voor mensen. Daar kun je over miepen maar beter over “mieren”. Hoezo mieren?

Hij vergelijkt de mensheid en zijn omgeving met een, u raadt het al, een mierenhoop. In die mierenhoop zijn van de 5 mieren 3 aan het werk, de anderen doen “niets”. Eh niets, nou nee eigenlijk toch wel, ze lopen in ieder geval de harde werkers niet voor de voeten. Aha dat is het eerste winstpuntje. Verder zorgen ze ervoor dat ze op de juiste plaats staan zodat het binnenklimaat in orde blijft, daarnaast onderhouden ze de sociale contacten en in een noodgeval springen ze overal bij. Dus ook al lijkt het dat men schijnbaar niets doet, men heeft toch een taak en is zinvol bezig.

Waarom bang zijn voor de toekomst als je zinvol bezig kunt zijn met nietsdoen? Als we daar nu eens niet meer over miepen, en de mieren hun werk laten doen en tevreden zijn met wat een ieder voor bijdrage levert aan de maatschappij.

Kortom ik ben “uitgemiept”. U ook? Succes en laten we samen het beste er van maken en verder gaan met Mieren…..

Ush

Back To Top