skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Droomhuis of Nachtmerrie – Column Harm Vredenburg

“Droomhuis of nachtmerrie”

Oh jee, zo ineens overvalt het je. Je bent op zoek, je droomt van een ander huis, of je partner zegt ineens: “ik heb een heel mooi huis gezien”. “Het droomhuis.”  Dat kan natuurlijk gebeuren, dat je denkt van, “ goh eens wat anders”. Waarschijnlijk de lentekriebels. Alleen, als je dan meteen de website moet bezoeken en alle foto’s moet bekijken en de makelaar moet bellen voor een afspraak dan….., dan denk je: ‘Help! Dit gaat wel erg snel’.

Vervolgens sla je aan het denken: “als ik ga verhuizen dan, oh jeetje, dan moet er wel heel veel gebeuren. De zolder en de schuur moeten leeg, dat kost weken”. Een nachtmerrie?

Eerst maar eens gaan kijken. De eerste blik, prachtig die voorkant, wat een plaatje. De tuin, wat een uitzicht en eindelijk een garage. Dan, van buiten naar binnen. Mooie hoge plafonds, ruime kamer met tuindeuren, prachtig. Maar, geen zonnestraaltje in huis. De keuken leek zo mooi op de foto’s en het filmpje, maar wat een drama. De badkamer, “och du lieber”, eigenlijk is die van thuis veel mooier. En de prijs, veel te duur of gewoon te weinig geld. Waar is Gaston van de postcodeloterij….!  Je droomhuis heeft ineens veel haken en ogen. De conclusie is: gewoon verder kijken.

Wat zijn die makelaars toch knap in het presenteren van een huis. Ze weten je sowieso te verleiden om meerdere huizen te bekijken. Weet je wat, eerst je eigen huis maar eens te koop zetten en dan zien we wel verder. U blijft nog ff zitten waar u zit, heerlijk genieten in uw tuin, in het zonnetje of op het balkonnetje. Zie de voordelen van waar u nu woont en geniet ervan.

Genieten van uw eigen plekkie, en ach ja, er is bijna altijd wel wat te verbeteren. Alleen soms kun je beter  gewoon tevreden zijn met wat je hebt en lekker blijven dromen. En toch, niet alle “dromen zijn bedrog”. Er komt vast nog wel een ander ‘droomhuis” op uw pad. Succes met dromen of verhuizen en misschien, heel misschien staat uw droomhuis in dit krantje.

Succes en mvg Harm

 

 

Ush

**Harm Vredenburg schrijft columns voor het huis-aan-huis blad “Rond de toren”, dat eens per maand wordt verspreid onder 25.000 adressen in Steenwijkerland.**

Back To Top