skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Delen, vermenigvuldigen, rijkdom – Column Harm Vredenburg

Heeft u dat ook wel eens dat u denkt: ‘Als nu mijn postcode of Staatslot eens bij mij viel! Tuk, waar ook een postcodeprijs viel, is toch dichtbij!’ Ik zal eerlijk zijn, ja dat heb ik ook wel eens. Na deze gedachte ben ik alles al aan het verdelen aan mensen, van wie ik vind dat ze het verdienen. Daarna maant Anja zich tot mij en roept: ‘Blijft er nog iets voor ons over?!’ Grappig, het is nog steeds een gedachte of droom. Ik laat die gedachte mooi gaan. Wat gaat u doen met die miljoen? Heeft u daar bij stilgestaan? Nee? Geeft niet, ik heb wel een momentje… Of weet u het al? Een huis, boot, op vakantie, een auto…? U werkt uw bucketlist af, erg leuk. U neemt ontslag bij uw baas? Oké, prima gedachte en ideeën, de een nog leuker dan de ander, dromen mag tenslotte toch! En nu de volgende vraag: ‘En daarna?’ Hoe bedoelt u? En daarna. Daarna, u hebt alles gedaan wat u maar kon doen. U bent zelfs president geweest. Om maar te zeggen alles kan, kijkt u naar Amerika, Trump.

Dan nogmaals de vraag: ‘En daarna?’ Die Trump oogt nou niet echt blij en Rutte lacht wel, maar is hij wel echt gelukkig?? Enfin, ‘en daarna?’.  Ik kan hem en ga hem niet voor u invullen, al zou u er eens over na moeten denken.

En als u nu wat minder heeft te besteden:…. ‘Hoe rijk bent u?’ Wat kunt u allemaal wel niet delen buiten geld om? Kennis? Gewoon een helpende hand? Een bakkie koffie bij de buurman die u eigenlijk niet zo goed kent? Tijd? Uw Tijd!

Weet u wat he meest kostbare en onbetaalbare is? Uw tijd. Uw tijd kunt u maar eenmaal uitgeven. Inzet voor uw club, uw passie, u kunt zo ontzettend veel betekenen voor een ander, wanneer u gewoon kunt delen.

Kennis is geen macht meer: ‘Das war einmal’. Delen is vermenigvuldigen en vermenigvuldigen is delen. Dat is pas echte rijkdom.

Ik beloof u: ik ga mijn best weer doen om te delen. Deelt u met mij mee? Echte rijkdom wordt vergaard door delen en komt vanuit je hart.

Back To Top