skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Tijd voor jezelf – Column Harm Vredenburg

 ‘Tijd voor jezelf”

Even pauze, even een break en tijd voor jezelf.
Als ik om mij heen kijk zie ik een geweldige mooie, maar hele hectische samenleving. Druk druk druk, iedereen is druk en heeft nergens meer tijd voor en staat op de automatische piloot.
Stop! Pauze! Even een break, even tijd voor jezelf.

Hoe vaak doet u dit? Doet u dit überhaupt wel eens? Hoe goed kent u uzelf? Wat is uw doel in het leven? Heeft u er wel eens over nagedacht? Allemaal lastige vragen, vragen die eigenlijk niet zomaar te beantwoorden zijn. 

Daarnaast nog veel moeilijker te beantwoorden als je niet met jezelf in gesprek bent geweest. 

Als u iemand wilt leren kennen, dan spreek je af in een café, in een restaurant of gewoon thuis lekker op de bank. Ken je die persoon dan na een, twee of drie gesprekken? Ik denk van niet. In ieder geval, het ligt eraan hoe goed je die persoon wilt leren kennen. 

Wil je deze persoon graag goed leren kennen dan zul je vaker moeten afspreken. Maar voordat je een ander leert kennen, laten we even pauze nemen. Hoe goed ken jij jezelf en hoe vaak spreek jij met jezelf? 

Sommige mensen noemen het mediteren maar je mag het ook gewoon ‘een gesprek met jezelf noemen’. De eerste keer dat je gaat zitten zul je je afvragen, ‘waarom zit ik eigenlijk?’ ‘Waarom doe ik dit en zit ik wel lekker?’

Het eerste gesprek wat je met iemand anders hebt verloopt ook niet altijd soepeltjes en kan soms zelfs een beetje ongemakkelijk zijn. Net zoals je een ander pas leert kennen naar meerdere keren afspreken zul je ook jezelf pas leren kennen naar meerdere keren.

De aanhouder wint, naarmate u meer oefent des te beter worden de gesprekken met uzelf. 

Is het makkelijk ? Is het moeilijk? Daar kan ik u het antwoord niet op geven, dat antwoord zult u zelf moeten ontdekken. Het is uw eigen ontdekkingsreis van slechts 5 minuten per dag. ‘Tijd voor jezelf’, even een gesprek met jezelf. 

U zult verbaasd en aangenaam verrast zijn over het resultaat. Wat het resultaat is? Wat wilt uzelf, vraag het aan uzelf en u krijgt de antwoorden, u heeft zelf de regie. 

Breng die storm van onrust en hectiek in u hoofd tot rust. Begin gewoon, twijfel niet aan uzelf, neem ‘de tijd’ en ga op ontdekkingsreis. Ik denk misschien wel de mooiste reis van u leven. De beste investering van tijd, is tijd voor jezelf.

Succes ik pak nu ff 5 minuten tijd voor mijzelf, mag u ook doen.

Met de vriendelijk groetjes van Harm   

Back To Top