skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Leren in de praktijk

Vorig jaar september startte Lars als leerling monteur via de Regionale Praktijk Academie (RPA) in ons E-Team. We hebben ons als bedrijf aangesloten bij de RPA omdat dit een mooie samenwerking is tussen lokale bedrijven en het onderwijs. Doordat de studiekosten vanuit de RPA vergoed worden is het extra toegankelijk voor jongeren die verder willen in de techniek. Bovendien werken leerlingen gelijk met een salaris en ronden ze de opleiding af met een erkend MBO-diploma. Als het van beide kanten bevalt, blijven ze ook na de opleiding bij het leerbedrijf werken.

Voor ons als Vredenburg Installatietechniek is een van de belangrijkste zaken om de leerlingen goed te begeleiden. Gelukkig hebben we genoeg monteurs met de nodige ervaring en het enthousiasme om hun kennis over te dragen. Het is niet alleen belangrijk maar ook mooi om te zien hoe het vak van de ene op de andere generatie wordt overgedragen. Natuurlijk komen er regelmatig nieuwe technische mogelijkheden bij, maar er is ook veel basiskennis die altijd nodig blijft.
Met dank aan onze ervaren elektromonteur Daniël (en andere collega’s) is Lars inmiddels aardig ingewerkt en zochten we hem op bij Kornelis Caps & Closures in Steenwijk. Hier werken ze aan een datanetwerk en de elektravoorziening in een vernieuwde kantoorruimte. Met goed overleg, meten, markeren, installeren en controleren is het werken in de praktijk duidelijk de beste leerschool. De kans is groot dat Lars ook na zijn opleiding bij ons blijft werken. Dus ga zo door Lars!

Back To Top