skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Technisch onderwijs door het afvoerputje?!

Opleiden van jonge techneuten.

De heren Asscher en Dekker in Den Haag slaan de plank volledig mis met hun vernieuwing van het onderwijs. In plaats van een verbetering, zullen de plannen onherstelbare schade toebrengen. Naar  verwachting zullen hierdoor vmbo-techniekafdelingen op veel plaatsen in het land verdwijnen.

Nieuwe elektriciens en loodgieters worden dan niet meer opgeleid. Lange wachttijden voor het oplossen van storingen en hoge tarieven zullen het gevolg voor u en iedereen zijn.

Daarom hebben wij een brief gestuurd naar de Tweede Kamer, en hopen dat het tot ze doordringt dat er actie ondernomen moet worden!

Brief Tweede Kamer

Geachte mevrouw Arib,

Het water stijgt ons naar de lippen….. (en u zit straks misschien zonder). Ik luid de noodklok rond de huidige plannen van deze regering met betrekking tot het onderwijs in de techniek. Over niet al te lange tijd zal alle technische kennis en uitvoering door mensen van buiten Nederland worden uitgevoerd, omdat we zelf de kennis niet meer in huis hebben.

Als ondernemer in de installatietechniek zie ik het misgaan. Wij doen zelf veel aan opleiden, zodat onze mensen altijd accurate kennis hebben. Dat willen wij in de toekomst blijven doen, maar dat kan alleen als er genoeg jonge mensen in ieder geval de basis technische opleidingen hebben gevolgd.

In de praktijk zullen de huidige plannen ertoe leiden dat over een aantal jaar er niemand meer geschoold genoeg is om:

  • om uw riool te ontstoppen;
  • uw nieuwe badkamer te installeren;
  • alle vraag naar elektriciteit in huis te voldoen;
  • brand- en andere alarmen te installeren;
  • fabrieken, winkels, kantoren van elektriciteit te voorzien;
  • duurzame energie-oplossingen te bedenken, ontwikkelen en plaatsen;
  • enzovoort.

De spanning zal oplopen…. maar niet bij u thuis!Techniek Tastbaar 2015 JD

Hoe zult u het vinden om twee weken te moeten wachten tot de loodgieter komt? Tegen een tarief van 200 euro per uur? Mét een extra toeslag voor alle politici die ons in de steek hebben gelaten. Want het tekort aan loodgieters en elektriciens maakt dat deze duur zullen moeten worden betaald.

Het kan toch niet waar zijn dat het (technisch) vmbo-onderwijs geen aandacht krijgt omdat de vaste Kamercommissie leden een hbo- of wo opleiding hebben afgerond?  Voelt u zich zo boven het “gewone volk” verheven, dat u de noodzaak van dit opleidingsniveau compleet onderschat? Ik had u slimmer ingeschat……

Voorkom dat u over 10 jaar 4 weken moet wachten tot uw verstopte riolering is ontstopt. Dat zalde praktijk zijn. Stop de plannen van Asscher en Dekker en investeer éxtra in technische opleidingen.

Als u ons nu met de shit laat zitten, doen wij dat over een paar jaar bij u!

Met vriendelijke groet,
Vredenburg installatietechniek

Harm Vredenburg
Directeur

 

Lees ook:

Uneto-VNI Verbijstert over plannen uit Den Haag

VNO-NCW Grote zorgen over toekomst technisch onderwijs

Back To Top