skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Column Harm Vredenburg: Kogel door de kerk, maar waar is Mozes?!

De kogel door de kerk, maar waar is Mozes!

De kogel door de kerk. Tja, het kabinet in ieder geval niet, of wel? Het schuift de uitslag van het referendum voor zich uit.Dat betekent eigenlijk, dat men de burgers en de uitslag niet respecteerd. Maxima zou zeggen “een beetje dom”.  Hoe zou het toch komen dat politici na te zijn gekozen de werkelijkheid helemaal uit het oog verliezen? Zou het zijn omdat men het doel heeft bereikt van het plaatsnemen op een zetel, die de stem van het volk zou moeten vertegenwoordigen? Alleen dat mag het doel niet zijn. Het doel moet zijn vanuit oogpunt van oprechtheid leiding te geven aan ons kikkerlandje Holland. Nieuw leiderschap, dát is waar de burgers op zitten te wachten. Openheid van zaken, transparant zijn, eerlijk zijn, beerputten lostrekken, lef hebben, klokkenluiders niet ophangen maar beschermen.

Tja, goed en eerlijk leiderschap, dát is wat we willen. Nee neem dan Mozes, misschien wel een mooi voorbeeld. Met een paar honderdduizend mensen in de woestijn, zonder mobiel, computer en of openbaar vervoer. Het vervoer was de benenwagen. Mozes had een vlakke organisatie daar in de woestijn. Hij was een zachtmoedig mens en charismatisch en hij moet een topleider geweest zijn. Veertig jaar lang door de woestijn zwerven, maar wel met een doel voor ogen: het beloofde land.  Enig puntje van nadeel was dat zijn organisatie rammelde. Hij was de hele dag aan het brandjes blussen. Hé, nu heb ik een connectie met het huidige systeem. Brandjes blussen  dat moet je juist voorkomen.

Misschien wil de echte Mozes a.u.b. gaan opstaan. Daar zijn we namelijk aan toe! Opnieuw op weg naar ons mooie beloofde Holland.

Met de groetjes van Harm Ush

harmvredenburg copy

Back To Top