skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Vredenburg (VREJA Renewable energy) trots op studenten Windesheim

Monica, Roelien en Niklas hebben hun onderzoek en eindpresentatie afgesloten met uitstekende resultaten op school maar ook voor ons.

Namens Dhr. Freerk Jaarsma en Harm Vredenburg dank voor jullie inzet en geleverde kwaliteit.

Veel succes met jullie verdere studie en dat gaat wel goedkomen, top!

Mvgrt Harm Vredenburg

Voor het project New Business Models, onderdeel van de opleiding Bedrijfseconomie aan de Christelijk Hogeschool Windesheim te Zwolle, hebben wij, studenten Niklas de Boer, Monica van der Heiden en Roelien Kuijers in de periode september 2014 tot januari 2015 actief samengewerkt met Harm Vredenburg, eigenaar van Vredenburg Installatietechniek te Steenwijk. Centraal in dit project stond de oprichting van een nieuwe onderneming in welke dhr. Vredenburg gezamenlijk met dhr. F. Jaarsma een nieuw type kleine windturbine op de markt wil brengen. Dit nieuwe type kleine windturbine is geheel en al gebaseerd op een nieuwe theorie en een nieuw concept, waar dhr. Jaarsma de ontdekker van is. Harm kwam bij ons terecht met het verzoek onderzoek te doen naar de potentiële klanten voor dit innovatieve product.

De ondernemers hebben ons niets onthouden om dit project met een mooi resultaat te kunnen afsluiten. Zo mochten we op kosten van Vredenburg Installatietechniek gedurende twee dagen naar de beurs WindEnergy Hamburg. Daarnaast is er via een marktonderzoeksbureau een officieel marktonderzoek afgenomen om de potentiële klanten in kaart te brengen. Uit deze resultaten kwam naar voren dat vooral ondernemingen in dit nieuwe product geïnteresseerd zijn. Aan de hand van dit marktonderzoek en de gegeven kostenstructuur is er een financieel model opgesteld waarin de financiële status van de op te richten onderneming is weergegeven. Dit financiële model is, samen met een organisatorisch en juridisch haalbaarheidsonderzoek, verwerkt in een businessplan. Met dit plan kunnen de ondernemers opzoek gaan naar vermogenverschaffers om zo spoedig mogelijk te kunnen starten met de ontwikkeling van dit product.

Uiteindelijk is het hele onderzoek op het Windesheim aan een groep ondernemers en studenten gepresenteerd en mochten wij dit project afronden met een 9,5 als eindcijfer. We zien terug op een mooie en leerzame periode en danken Harm voor het in ons gestelde vertrouwen. We spreken de wens uit dat mede dankzij ons onderzoek deze nieuwe, innovatie kleine windturbine over een jaar of twee op de markt mag verschijnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top