skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Niet bomen, maar échte bomen!

Het terugdringen van CO2 uitstoot blijft een uitdaging voor iedereen. Vredenburg Installatietechniek heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en wil graag, samen met haar klanten, hieraan een bijdrage leveren.

Zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp,  HR-cv  toestel, hybride toestellen, voor elke geïnstalleerde duurzame oplossing worden minimaal 2 bomen geplant.

Waarom bomen? Bomen vangen CO2 en zetten dit om in zuurstof. Een directe actie om de CO2 uitstoot terug te dringen. Uiteraard zijn er meer manieren om dit te doen. Vredenburg heeft gekozen voor het planten van een bos omdat een bos nog meer voordelen heeft. Het bos komt in Steenwijkerland, zodat u straks zelf kunt wandelen en genieten van “uw” bomen. De variatie in het landschap, ook goed voor flora en fauna, zorgt voor een mooie omgeving.

Het lokale bos wordt aangelegd op een terrein dat wordt beheerd door het Heideveld Steenwijkerwold. De vereniging Het Heideveld Steenwijkerwold voert al meer dan 200 jaar grond- en landschapsbeheer uit in een gebied van 360 ha.

De bomen worden volgend jaar tijdens een feestelijke ‘boomplantdag’ geplant. Daarna wordt het bos onderhouden door het Heideveld.

Back To Top