skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Energielabel C voor kantoren

Vanaf 1 januari 2023 zijn kantoorgebouwen vanaf 100m2 verplicht om een energielabel C of hoger te hebben. Dit is al vastgelegd in het Bouwbesluit 2012, maar bij een meting in juli 2022 werd geschat dat in Nederland nog maar 48 % van alle kantoren aan deze verplichting voldoet. Er is ook een groot deel kantoren  – 41% om precies te zijn – dat nog helemaal geen energielabel heeft. De overige 11% heeft een energielabel D of minder. Dit betekent dat er voor veel kantoren de komende maanden werk aan de winkel is.

Wat er precies aan een gebouw verbeterd kan worden om de energieprestaties te verbeteren, is natuurlijk een kwestie van maatwerk. De rijksoverheid biedt veel informatie over de regelgeving en mogelijkheden tot verbetering. Een specialist kan u vervolgens verder helpen met de juiste stappen en maatregelen voor uw gebouw.

Verduurzaming kantoorgebouwen

Zeker voor gebouwen die nog geen energielabel hebben is het van belang om in kaart te brengen hoeveel energie er gebruikt wordt en waar de knelpunten zitten. Door uit te zoeken hoeveel energie bepaalde ruimten en apparaten gebruiken en waar eventueel energie weg lekt, kan er een concreet plan gemaakt worden. Het verbeteren van de isolatie is vaak een goed begin om er voor te zorgen dat de energiebehoefte vermindert. Denk hierbij aan vloerisolatie, beter geïsoleerd glas en tochtstrippen. Maar ook ‘ouderwetse’ zonwering zoals markiezen kan helpen de energievraag te verlagen. Daarnaast zijn er diverse technische installaties die veel kunnen helpen in het verduurzamen van een gebouw.

Wat kan Vredenburg Installatietechniek betekenen?

Neemt contact op met ons voor meer informatie over uw mogelijkheden.

Diensten van Vredenburg Installatietechniek

Vredenburg biedt verschillende diensten waarmee een kantoor energie-technisch veel efficiënter kan functioneren. Zo hebben we veel expertise in huis op het gebied van LED verlichting. Als Erkend LED Expert Philips Lightning blijven we goed op de hoogte van alle ontwikkelingen en kunnen we grote en complexe lichtplannen op maat maken voor bedrijven.

Zonne-energie is uiteraard een van de meest toegepaste technieken om een gebouw te verduurzamen. Onze solar-specialist heeft met zijn team al duizenden huizen en bedrijven voorzien van pv panelen. Of u nu 8 of 800 panelen wilt plaatsen, wij leveren voor iedereen de juiste oplossing van hoge kwaliteit.

Een warmtepomp (één van onze specialiteiten) kan ook een goede oplossing zijn om op energiezuinige wijze te voorzien in de energiebehoefte. Zeker in combinatie met zonnepanelen en eventuele andere maatregelen is dit vaak een goede investering.

Tot slot is het van belang voldoende aandacht te geven aan service en onderhoud van alle technische installaties. Met voldoende en regelmatig professioneel onderhoud blijven de installaties naar behoren werken en voorkom je onnodig hoge kosten of storingen.

Back To Top