skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Zonneboilers getest

De Consumentenbond heeft voor het aprilnummer van haar Consumentengids 6 zonneboilersystemen getest. De duurzame systemen scoren allemaal dikke voldoendes, een 7 of hoger. De systemen zijn sinds januari aantrekkelijk in aanschaf vanwege de ISDE-subsidie. Voor een zonneboiler krijgt de eindgebruiker een bedrag tussen de 500-1000 euro retour.

De test maakte onderdeel uit van een grootschalige Europese test, zoals de Consumentenbond ook cv-ketels periodiek aan tests onderwerpt. Er zijn 6 systemen getest die in Nederland op de markt worden gebracht, waaronder de Hrs200l/5,0 van HR Solar. Vredenburg Installatietechniek is dealer van HR Solar, en plaatst deze boiler regelmatig. Deze boiler is getest met de beste prestatie!

Gekeken is naar de werking van de collector, de prestatie van het voorraadvat en het installatie en onderhoudgemak. Alle systemen scoorden overall tussen de 7 en 8. Opvallend is dat op het gebied van installatiegemak alle toestellen een magere of ruime 6 scoren.

De Consumentenbond geeft net als bij cv-ketels geen predicaat Beste Koop of Beste uit de Test uit; dit omdat de bond niet alle verkrijgbare systemen kon testen en de prestatie nauw samenhangt met vakkundige installatie.

Bekijk de test uit de consumentengids volledig.

Bron: installatietechniek.nl en Consumentenbond

Zonneboiler test consumentengids

 

Back To Top