skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Droom of doel? – Column Harm Vredenburg

Droom of doel?

Heeft u die vraag ook wel eens gesteld of gehad? “Wat is jouw droom of doel in het leven?”
Blikskaters dat is een lastige vraag voor velen en toch voor sommige mensen ook niet. Sommige mensen weten al meteen van kinds af aan wat ze willen worden of willen bereiken. U ook? Ik wel, mijn moeder zei wel dat ik een dromer was. Maar kon ik worden wat ik droomde?

Mijn droom was ‘piloot worden’. Vrij zijn, vliegen in de lucht. Het mocht niet zo zijn. Mijn ogen waren zo slecht dat ik van achterin de klas, tot voorin de klas werd ‘gepromoveerd’ omdat ik het bord nog amper zag. Droom foetsie. Politieman werd hem ook niet, ogen te slecht. Leger in leek mij ook wel leuk, haha ogen goed genoeg voor dienstplichtige. Tijdens mijn, best wel prettige, diensttijd dacht ik: “dit gaat hem ook niet worden”.

Mijn vader had wel een idee en ik rolde het vak in van installateur. Ik mocht niet en nergens over miepen of zeuren, ik moest aan de studie én, gaf mijn vader aan, ‘vies werk bestond niet’! Die boodschap was helder en wat heb ik veel geleerd. Heel veel dankzij alle medewerkers en mijn ouders. Was het mijn doel en mijn droom?
Neen, dat was het niet maar wat heb ik er veel van geleerd! Behalve het vak, het runnen van een bedrijf, het leren besturen, het ontmoetten van mensen uit alle rangen en standen, heb ik veel geleerd en daarnaast: durven te dromen.

Wie had ooit kunnen dromen dat ik onze huidige koning de hand heb mogen schudden toen hij 30 werd. Dat het gebouw wat ik had bedacht jarenlang in de top tien van meest energiezuinige gebouwen van Nederland zou staan.

Ik heb rijke, arme, gelukkige en doodongelukkige mensen ontmoet. Gezonde mensen die ongelukkig waren en doodzieke mensen die toch gelukkig waren. “Wat is het belangrijkste in je leven?” Gezond zijn roept bijna iedereen. “Bijna goed”, zei de wijze uil. Een beter antwoord is “gelukkig zijn”. Met de uitleg erbij; er zijn heel veel mensen ziek of met een beperking die gelukkig zijn.

Het is maar net hoe je het bekijkt. Droom jij of zie jij slechts beperkingen? Beperkingen zitten in je hoofd!
Kent u het verhaal van Nick Vujicic? De man heeft geen armen en benen en toch heeft hij veel dingen gedaan waarvan hij droomde.

Hoe dat kan? Droom! Zie geen belemmeringen, maar kansen en uitdagingen. Is het makkelijk? Neen.
Heb je een droom? Wil je veranderen? Begin dan bij jezelf.

Ik droom verder en spring de diepte in. Springt u mee in het diepe en leef het leven waar je van droomt.

Met de groetjes van Harm.
Ush

Oh ja, er zijn altijd mensen die roepen dat het niet kan, totdat er iemand kwam die dat niet wist!

Back To Top