skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Beroepenmarkt SG Eekeringe Steenwijk

Voor leerlingen uit het tweede leerjaar organiseerde SG Eekeringe een profielen- en beroepenmarkt. Diverse lokale bedrijven waren aanwezig om meer te vertellen en te laten zien over hun vakgebied.

Twee van onze leerling-monteurs en een ervaren monteur demonstreerden twee verschillende elektra circuits. Dit zijn twee demonstratie borden waarmee je goed kunt zien hoe bijvoorbeeld een hotelschakelaar werkt, iets wat bijna iedereen thuis ook dagelijks gebruikt. Het circuit kan deels losgehaald worden zodat een leerling daarna met behulp van een schematische tekening de juiste verbindingen kan maken.

Dit is een heel leerzame en praktische manier om kennis te maken met de elektrotechniek, een van de vakgebieden binnen de installatietechniek. Het is overigens niet alleen leerzaam voor de jonge bezoekers, maar ook voor onze eigen leerling-monteurs. Want als ze hun opgedane kennis en ervaring kunnen overdragen aan anderen, dan onthouden ze maar liefst 90%. Uit onderzoek van bijvoorbeeld Bales – en waarschijnlijk ook bij veel mensen uit eigen ervaring – blijkt dat hoe actiever je informatie binnenkrijgt, hoe beter je het onthoudt. Er zit aardig wat verschil tussen iets alleen horen of zien (10-20 % onthoud je) en iets zelf ervaren (vaak wel 75%!). Maar dat wisten wij al een tijdje. (Wil je hier meer over weten, zoek dan naar de ‘leerpiramide van Bales’.)

Back To Top