skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Techniek Tastbaar – november 2023

Voor Vredenburg is het al jaren vaste prik: het evenement Techniek Tastbaar bij het RSG aan de Stationsstraat in Steenwijk. Vanaf de eerste editie zijn we al betrokken omdat we ook echt geloven in de praktische en leerzame kennismaking met allerlei aspecten van de wereld van techniek. Inmiddels zijn er al meer dan 50 edities van dit evenement geweest op diverse locaties in met name Noord- en Oost-Nederland. Bij elke editie worden lokale bedrijven uitgenodigd om met een praktische activiteiten leerlingen te laten kennis maken met techniek.

In onze eigen vertrouwde Vredenburg-hoek in het PIE (produceren, installeren en energie)-lokaal stond een mooi team van 5 technische toppers klaar met 3 verschillende activiteiten. De meeste bezoekers begonnen met het aansluiten van de elektra circuits. We hebben 2 demonstratieborden met elk een ander circuit. De bezoekers kunnen met behulp van de schematische tekening proberende juiste verbindingen te maken. Bij het ene bord kun je uiteindelijk op een belletje drukken om te testen of het gelukt is. Het andere bord heeft een hotelschakelaar waarbij – als je het goed doet – een lampje gaat branden.

Naast de 2 elektra circuits was er nog een labyrint dat opgelost moest worden. In het labyrint stonden verschillende codes. Wanneer je de juiste route had uitgestippeld, kon je de codes gebruiken om de juiste aansluitingen te maken op de 2 patchkasten. Had je het goed, dan kwam de magneet met de lolly los ????. Hoewel de eerste bezoekers nog wat afwachtend waren, stond er al snel een rij die graag wilde puzzelen.

Tot slot geven we graag een compliment aan de organisatie van Techniek Tastbaar: het was wederom goed geregeld, van de uitnodiging tot de broodjes bal in de middag en als bonus na afloop een mooi filmpje.

Back To Top