skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Berichtgeving rond Nefit toestellen

Naar aanleiding van berichten in de media rond de veiligheid van Nefit toestellen informeren wij u graag.

De berichten over niet veilige branders hebben betrekking op een beperkt aantal Nefit toestellen, te weten uit de  Nefit TopLine-serie 2006-2009. Als u twijfelt over welk toestel u heeft, kijkt u dan bij de informatie op onze pagina van vorig jaar. In februari 2017 is namelijk hiervoor al een vervangingsactie opgezet, waarbij de bestaande brander kosteloos (alleen brander, niet arbeid) wordt vervangen door een nieuwe. Na vervanging door een nieuwe brander, geldt geen verhoogd veiligheidsrisico meer. Dit is onderzocht door Nefit in samenwerking met het onafhankelijke instituut KIWA. De bevinding uit dit onderzoek zijn:

– Als de brander van het toestel is vervangen, geldt geen verhoogd veiligheidsrisico.

– Als een warmtewisselaar eventueel defect is, moet deze worden vervangen, maar dit vormt geen veiligheidsrisico.

– Er kan géén koolmonoxide (CO) vrijkomen uit het toestel als gevolg van een defecte wisselaar. Onafhankelijk onderzoek door KIWA heeft aangetoond dat ontsnapte rookgassen door de onderdruk binnen het (gesloten) toestel blijven en via het rookgasafvoerkanaal naar buiten worden afgevoerd.

Nefit heeft speciaal een webpagina met veelgestelde vragen opgesteld. Daarop vindt u de antwoorden op de meest voorkomende vragen. Ook is daar o.a. een video te vinden waarop de werking van een HR-ketel wordt uitgelegd.

Heeft u bij ons een onderhoudscontract, dan is de kans groot dat wij de brander reeds hebben vervangen gedurende het reguliere onderhoud.

Bent u geen klant van Vredenburg, en wilt u toch graag uw cv-ketel laten nakijken? Wij maken graag een afspraak met u, volgens onze reguliere tarieven. Blijkt dat u nog een brander heeft van het type waarvoor wordt gewaarschuwd, wordt deze kosteloos vervangen. (Let wel, alleen de brander. Arbeid en overige materialen niet). Of sluit direct een onderhoudscontract af via de website.

Wat als u geen gebruik meer wilt maken van uw Nefit-toestel serie 2006-2009?

Nefit biedt u een speciaal inruilaanbod voor uw TopLine toestel van €600,- of € 785,- incl. btw. Ook is er een consumenten cashback actie van €100,- bij elk nieuw Nefit toestel (geldig tot en met 28 februari 2018). Zo kunt u zeer voordelig een nieuw toestel aanschaffen.

Is uw vraag niet beantwoord, zijn wij het afgelopen jaar niet voor onderhoud bij u geweest of wilt u graag een afspraak maken? Neemt u dan contact met ons op.

Update 11 januari 2018

In de berichtgeving van woensdag 10 januari 2018 wordt de suggestie gewekt dat Nefit informatie zou achterhouden voor de NVWA en dat de NVWA naar aanleiding van de berichtgeving informatie van Nefit zou hebben gevorderd. Deze suggestie is onjuist. Nefit is doorlopend in gesprek met de NVWA en heeft niets te verbergen.

De vordering van de NVWA waaraan in de berichtgeving wordt gerefereerd dateert van 3 november 2017. Nefit heeft hierop gereageerd op 16 november 2017. Alle informatie waar de NVWA om heeft gevraagd, is door Nefit verstrekt. Nefit moet net als ieder ander bedrijf alle informatie met betrekking tot veiligheidsincidenten overdragen aan de NVWA en doet dat ook.

Anders dan wordt gesuggereerd, is er door de NVWA geen vordering gedaan naar aanleiding van de recente berichtgeving.

Update 18 januari 2018

Er zal opnieuw een onafhankelijk onderzoek door Nefit worden opgestart om alle twijfel weg te nemen.

Update: 

Op verzoek van Nefit start onafhankelijke onderzoeksorganisatie TNO met het eerder aangekondigde onderzoek naar mogelijke verhoogde veiligheidsrisico’s van Nefit Topline cv-ketels uit 2006 tot en met 2009. TNO verwacht het onderzoek binnen enkele maanden af te ronden.

Doel van het onderzoek is waarheidsvinding omtrent mogelijke verhoogde veiligheidsrisico’s bij Topline cv-ketels uit 2006 tot en met 2009. Uit het onderzoek moet ook blijken of de sinds 2009 door Nefit in afstemming met de NVWA genomen maatregelen al dan niet toereikend zijn. Om de neutraliteit van het onderzoek te waarborgen, zijn de onderzoeksvragen vooraf afgestemd met de NVWA en getoetst door een onafhankelijke adviseur.

Onlangs antwoordde minister Bruins op Kamervragen dat bij deze toestellen het gevaar van koolmonoxidevergiftiging niet aannemelijk lijkt. De minister gaf ook aan dat Nefit geen informatie heeft verzwegen voor de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) en dat Nefit zich heeft gehouden aan de wettelijke verplichtingen voor wat betreft het melden van problemen met CV-ketels.

Updatepagina van Nefit met laatste nieuws

 

Back To Top