skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Keuring airconditioning

Bent u eigenaar of beheerder van een gebouw met een airconditioning­systeem? Of bent u als huurder zelf verantwoordelijk voor het onderhoud? Als het koelvermogen op gebouwniveau meer is dan 12 kW, dan moet u iedere vijf jaar uw systeem laten keuren. De keuring moet worden uitgevoerd door gecertificeerde monteurs, zoals bij Vredenburg Installatietechniek.

Wie zorgt voor goed afgestelde airco-apparatuur, komt met glans door deze keuring. Bovendien bespaart u zo energie, draagt u zorg voor een gezond werk- en verblijfklimaat én heeft u minder kans op storingen.

Huidige keuringsplicht airconditioningsystemen

Vanaf 1 december 2013 is een wijziging Besluit Besluit energieprestatie gebouwen(BEG) en Regeling energieprestatie gebouwen(REG) van kracht voor keuringen van airconditioningssystemen met een totaal opgesteld koelvermogen op gebouwniveau (dit geldt dus ook voor woningen) van meer dan 12 kilowatt(kW). De eigenaar of huurder van een gebouw dient dit systeem om de 5 jaar te laten keuren door een deskundige volgens een voorgeschreven inspectiemethodiek.

Aircokeuring banner

De keuring omvat een beoordeling van het rendement van het airconditioningsysteem en de afmetingen in verhouding tot op de koelingsbehoeften (dimensionering) van het gebouw. Na de keuring ontvangt de eigenaar of huurder van het gebouw een keuringsverslag met het resultaat van de keuring met aanbevelingen voor een kostenefficiënte verbetering van de energieprestatie.

Afhankelijk van klasse en bouwjaar van het airconditioningssysteem is er een uiterste eerste keuringsdatum. Deze keuring voert de gecertificeerde deskundige uit. De deskundige moet in het bezit zijn van het diploma: ‘EPBD-airconditioningsystemen A’ en/of ‘EPBD-airconditioningsystemen B’. Vredenburg Installatietechniek beschikt over deze kwalificaties.

bron: RVO.nl

Back To Top