skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

De kracht de combinatie gaat zeker op wanneer je een woning gaat verduurzamen. Alleen een warmtepomp heeft bijvoorbeeld minder effect dan een combinatie van een warmtepomp en zonnepanelen. Voor een woning in Tuk – voor ons dus een ‘thuiswedstrijd’ – adviseerden we daarom ook een combinatie van duurzame installaties.

Om te beginnen werd de oude cv-ketel vervangen door een nieuwe Intergas Kompakt HRE ketel met bijbehorend expansievat en uiteraard een passend rookgasafvoersysteem. Deze nieuwe cv ketel werd gekoppeld aan de Intergas Xtend, een hybride warmtepomp met een zeer compacte binnenunit en een buitenunit. Daarnaast plaatsten we een voorraadvat – ook wel buffervat genoemd – bij de warmtepomp zodat de warmte bewaard en opnieuw verdeeld kan worden naar de diverse apparaten in huis, afhankelijk van de vraag. Bij elke hybride warmtepomp raden we een buffervat aan voor een rustigere en stabiele werking wat ook gunstiger is voor de levensduur van het systeem.

Tot slot zijn er op het dak van de woning zonnepanelen geïnstalleerd. Zo kan er worden voorzien in de stijgende vraag naar elektriciteit door het warmtepompsysteem.

Dit totaalplaatje levert een efficiënt systeem passend bij de woning en haar bewoners. Het is zeker een flinke investering, maar het verdient zich zeker terug en het geeft een goed resultaat met comfortabel woonklimaat voor de lange termijn.

Back To Top