skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Ik heb het nog nooit gedaan – Column Harm Vredenburg

‘Ik heb het nog nooit gedaan’
Nou en! U kent vast de spreuk wel van Pippi Langkous. De ouderen onder ons in ieder geval zeker. Voor degene die er niet mee zijn opgegroeid, Pippi Langkous was een wonderlijk meisje die de meest vreemde avonturen beleefde, en waarbij alles kon. Als aan haar werd gevraagd of ze iets überhaupt wel kon, omdat iedereen dacht dat het onmogelijk was, dan was steevast haar antwoord, ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.

Twee maal drie is vier wiede wiede wie
en twee is negen, ik richt de wereld in
wiede wiede naar mijn eigen zin
Hai Pippi Langkous chalahee chalahee chala hopsasa
Hai (vult u eigen naam maar in) die doet zijn eigen zin 
Drie maal drie is vijf wiede wiede wie
wie wil van mij leren
vier min vijf is twee wiedeldo eens met ons mee

Het enthousiasme, waarmee Pippi onverschrokken de wereld verkende en eigen keuzes maakte, tegen alles en iedereen in, is iets waar menigeen slechts van durft te dromen. Wie heeft er nu in vredesnaam een paard in huis en een aap! Vol zelfvertrouwen dacht ze in oplossingen en toonde lef. Hoe voedt u uw kind op? Denkt u in mogelijkheden of in onmogelijkheden? Kinderen hebben een ongelofelijke fantasie. Een cape om en vliegen als Batman door de kamer. Vlieg eens met ze mee en doe eens gek, wees onverschrokken en wees als Pippi en ga op pad, durf de stap te maken, je droom te verwezenlijken. “Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere”

En, wees niet verbaasd indien iemand antwoordt op de vraag, ‘kun jij dat wel’ dat het antwoord kan zijn, ‘ik heb het nog nooit gedaan maar ik denk dat ik het wel kan.’ Volg je eigen weg en al struikel je honderd keer, als je één keer vaker opstaat dan je valt kom je toch vooruit!

Succes en met de groetjes van Harm

Ush

Back To Top