skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Column Harm Vredenburg: Groene energie, geiten wollen sokken!

Groene energie, geiten wollen sokken!

Ja, en roept u vooral blèh als u tegen groene energie bent, net als de mensen die “vroeger” tegen de trein, auto, vliegtuig, televisie, internet en twitter waren. De vooruitgang gaat door en is niet te stoppen. De energie van de toekomst is groen.

Groen is hip, groen wordt een succes ook zonder subsidie. Het duurt altijd even bij de mensheid of beter gezegd bij sommige mensen en instanties want dat zijn namelijk vaak de grootste barrières. Die zitten namelijk vastgeroest in oude denkpatronen. Op een gegeven moment valt het kwartje of beter gezegd wordt het kwartje doorgedrukt.

Na ongeveer 100 jaar gloeilamp is er nu eindelijk LED, we gaan dus vooruit. Is dan alles wat maar groen is succesvol? Nee, natuurlijk niet, maar is het ook niet zo dat fouten maken mag, mits je er maar wat van leert en daar gaat het om, leren van.

Wat dacht u van de eerste mobiele telefoons? Ik zie de mensen nog lopen met die extra accupakketten op hun rug. Men hoefde niet meer naar de sportschool als je een “mobiele” telefoon had. Stel je voor, deed dat “mobiele”ding het maar liefst 6 uur en dan moest dat ding weer aan de lading. En nu fantastisch toch, de mobiloos met slechts een accu van 15 gram en 72 uur stand-by wauw wat een voor….uitgang.
De elektrische auto, dat gaat net zo. Het duurt even en dan is het hek van de dam en het eerste, bleee, schaap ook over de dam. Dus met minder formaat steeds meer energie.

Over 15 jaar een zonne-energievanger op uw dak van 2mtr² en die energievanger levert genoeg energie voor een gezin van 4 personen. In de nacht gebruikt u dan de stroom die u overdag gratis heeft opgevangen. En willen de mensen die zeggen dat het allemaal niet kan, degenen die er mee bezig zijn vooral niet voor de voeten lopen.

De hamvraag is natuurlijk hoeveel “groene” belasting gaan we dan betalen?  Of gaan we ons blauw betalen aan groen. Zou die meneer van het biertje een vooruitziende blik hebben gehad, groen bier of neemt u nog een green-bull, full with energy? Tjonge jonge, wat een positieve vooruitzichten allemaal en hé, je zult maar Groen heten, wat een geluk zeg. Hoe groen bent u?

harmvredenburg copy
Groetjes van Harm Vredenburg

Back To Top