skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Winters weer onderweg, voorkom bevroren leidingen!

De voorspellingen voor volgende week zijn winters. Hoewel er veel leuke kanten aan dit weer zijn, zijn er ook een paar nadelen. Éen van die nadelen is dat uw waterleidingen kunnen bevriezen door de vorst en koude wind. Ook als deze leidingen binnen zijn. Door bevroren leidingen komt geen water en bij het ontdooien kan (veel) waterschade ontstaan. Voorkomen is daarom beter dan genezen.

 

Waterleidingen binnen, die dicht bij de buitenmuur zijn, waar ook toevallig de wind op staat, lopen risico om te bevriezen. Ook waterleidingen in schuren en de buitenkraan zijn vaak niet voldoende bestand tegen winters weer.

Een aantal eenvoudige tips geven wij u graag om te voorkomen dat uw leidingen bevriezen:

  • Sluit uw buitenkraan af.
    • Sluit eerst de afsluitkraan tussen de buitenkraan en de hoofdkraan dicht. Daarna het water uit de leiding laten lopen, zodat er geen water meer in zit dat kan bevriezen.
  • Isoleer zelf of laat waterleidingen isoleren die eenvoudig kunnen bevriezen. Denk hierbij aan de leidingen in schuren en schuurtjes.
  • Zet alle radiatoren open! Ook de radiatoren in de kamers/ruimten waar u ze nooit aan heeft staan. Soms bevriezen leidingen ook binnenshuis. Houdt de minimum temperatuur in uw huis op 14 graden.

Mocht onverhoopt toch de leidingen bevroren zijn, dan kunnen wij u helpen bij het gecontroleerd ontdooien van de leidingen om zo veel mogelijk de schade te beperken.

Back To Top