skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Column Harm: Sponsor, vrijwilliger, ondernemer en.. MVO!

Een weekeinde maar eens even flink bezig geweest met de sport. Naast het voetbal, deze keer als vrijwilliger de gehele zaterdag in de sporthal te Hasselt, bij al het zesde judotoernooi van de BPO. BPO staat voor BUDO Promotie Overijssel. Ik moest even wat promotie maken van Yvonne, Colin en Bea en by the way: ze zoeken nog vrijwilligers voor in het bestuur.
Wat heeft dit nu met ondernemen, sponsor en vrijwilliger te maken? Denk dat dit alles een beetje valt onder het kopje MVO? Ja MVO is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
Deze keer niet als sponsor maar als vrijwilliger samen met meer dan 100 andere vrijwilligers. Door al deze vrijwilligers hebben honderden judoka’s (in dit geval meer dan 600) een fantastische dag gehad. En of je nu hebt gewonnen of verloren, je hebt in ieder geval weer een leermoment gehad waarmee je je voordeel kunt doen. Ook langs de lijn, aan onze tafel de puntjes tellen en de tijd bijhouden met Mike en Lex of Arjan, het is gewoon prachtig om te zien dat zowel jong als oud zoveel plezier beleven aan hun sport. En alles gaat met respect. Voordat je de mat opgaat maak je een buiging, vervolgens buig/groet je naar de scheidsrechters en daarna voordat je aanvangt met de ‘strijd’ groet je eerst de tegenstander en na afloop nog een keer. Alles uit respect voor elkaar. Dit noemen we Maatschappelijk Verantwoord Omgaan met elkaar en voor elkaar.
Als vrijwilliger draag je eraan bij, dat anderen een sport kunnen beoefenen waardoor de kosten laag blijven. Door als ondernemer te sponsoren draag je ook je steentje bij, want ook daardoor blijven de kosten om ergens als sporter aan deel te nemen laag. Kortom alles is met elkaar verbonden en die verbondenheid is hetgeen zorgt voor leefbaarheid.
In ons bedrijf bij Vredenburg Installatietechniek hebben wij dit in kaart gebracht e.e.a. conform de uitgangspunten van ISO 26000 en hebben wij het ISOFastTrack certificaat gehaald, dat staat voor MVO, ondernemen met een plusje. Opa P. zou zeggen ‘dat is toch gewoon dat is toch normaal’. Ja inderdaad, maar soms is het wel eens goed om dingen in kaart te brengen, vandaar.
Deze keer niet alleen met een zonnige groet zoals altijd, maar sluit ik af met.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top