skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Zonne-energie kan ook door zonnecollectoren worden omgezet in bruikbare energie.  Een zonnecollector gebruik zonlicht om water te verwarmen. Deze warmte kan dan worden gebruikt voor o.a.de verwarming of het verwarmen van water. De zonnecollector maakt deel uit van een zonneboiler. De zonnecollector is het onderdeel van de zonneboiler dat op het dak wordt bevestigd. Een zonnecollector is tussen de 2 en 6 m2 groot.

Hoe werkt een zonnecollector?

Een zonnecollector werkt simpel: in de zon wordt een voorwerp warm. De zonnecollector bestaat uit metalen buizen waardoor een vloeistof loopt. Deze vloeistof wordt warm door de zon en loopt dan via een buizensysteem naar het voorraadvat. In dit voorraadvat zit leidingwater. Als dit water is opgewarmd, kan het warme water worden gebruikt.

Duurzaam

Door het gebruik van zonne-energie is een zonnecollector een duurzame energie oplossing. Er wordt bespaart op fossiele brandstoffen en er wordt minder CO2 uitgestoten. Niet alleen uw omgeving wordt gespaard, maar ook in uw portemonnee. De besparing ligt meestal rond de 40% op uw energiekosten.

Zonneboiler

Een zonnecollector wordt altijd geïnstalleerd met een zonneboiler. Een zonneboiler bestaat uit zonnecollectoren, een voorraadvat en een naverwarmer. Zonneboilers zijn in veel verschillende uitvoeringen beschikbaar. Een standaard zonneboiler, een compacte zonneboiler of een cv-zonneboiler, het is allemaal mogelijk. (link naar zonneboilers).

Advies

Onze specialisten op het gebied van zonne-energie leggen u graag de voor en nadelen van de verschillende systemen uit. Samen met u komen we tot de beste oplossing voor uw situatie.

Subsidies en leningen bij energiebesparende maatregelen

Onze overheid stimuleert het laten uitvoeren van energiebesparende maatregelen aan uw woning. Er zijn ondertussen verschillende subsidies beschikbaar. Voor particulieren zijn er ook mogelijkheden om hiervoor een energiebespaarlening af te sluiten, waardoor de investering extra interessant kan worden. Op onze pagina voordeel leest u hier alles over.

Back To Top