skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Krijg grip op je stroomverbruik met de Wattcher

De Wattcher toont het elektriciteitsverbruik van het hele huis op een mooie en inzichtelijke manier. Wanneer je apparaten aan- of uitzet, toont de Wattcher direct het verschil. Zo zie je waar energie wordt verbruikt en ontdek je wat je kunt besparen. uit onderzoek is gebleken 13% en bij actief gebruik kan het oplopen tot wel 40%. Positief voor ons klimaat en voor je portemonnee!

Goed voor jezelf en voor het klimaat

Met de Wattcher zijn besparingen van 10 tot 40% energie goed mogelijk. Een gemiddeld gezin bespaart daarmee zo’n € 80 tot € 300 per jaar. Door het besparen van energie reduceer je de uitstoot van CO2. Zo draag je concreet bij aan het klimaat.

Nederlands Design

De Wattcher is ontworpen voor Innovaders door Marcel Wanders. Hij ontwierp de Wattcher als het kloppend hart in huis: “Het is een heel acuut ontwerp dat je wijst op je energieverbruik. Afhankelijk van het elektriciteitsverbruik licht hij langzaam of juist sneller op. De Wattcher is eigenlijk meer dan een product, het is een strategie die stimuleert tot bewustwording.” De Wattcher was genomineerd voor de Dutch Design Awards 2009. Het is één van de 60 beste ontwerpen op het gebied van ruimtelijke vormgeving, productvormgeving, mode en grafische vormgeving gerealiseerd in 2008/2009 in Nederland.

Hoe de Wattcher werkt

De Wattcher bestaat uit een meetsensor, een verzendunit en een display. De meetsensor meet het verbruik op de elektriciteitsmeter (zowel draaischijfmeters als pulsmeters).  De verzendunit stuurt het verbruik draadloos door naar de display.  De display toont het verbruik en kan in ieder stopcontact worden geplaatst.
De Wattcher plaats je éénvoudig zelf.

De Wattcher heeft vijf functies

  • huidige verbruik: toont de hoeveelheid stroom (Watt) die het hele huis op dit moment verbruikt
  • dagverbruik: toont het stroomgebruik van de laatste 24 uur en
  • gemiddel dagverbruik: toont het gemiddelde stroomverbruik per dag
  • besparing in euro’s per jaar: hoeveel geld bespaar je dit jaar?
  • besparing in %: hoeveel procent bespaar je?

Voor meer informatie kijk op www.wattcher.nl

Back To Top