Harm Vredenburg geeft regelmatig zijn visie op de steeds veranderende maatschappij. Lees hieronder zijn meest recente column.
Onderaan deze pagina vind u een overzicht van de tot nu toe uitgebrachte columns.

Het touwtje van Terlouwtje

Heeft u hem gezien bij “De Wereld Draait Door”, Jan Terlouw? Een krasse “oude” baas, die de spijker op zijn kop slaat. Plastic soep in onze oceanen, oerwouden naar de Filistijnen, uitsterven van dieren en planten De man maakt zich zorgen.

Ook over het vertrouwen, dat ontbreekt in onze maatschappij. Vertrouwen in elkaar, vertrouwen in onze overheid. Veel burgers kunnen er “geen touw meer aan vast knopen” en “de touwtjes niet meer aan elkaar knopen”. Gelukkig zijn er nog mensen, die medemensen op sleeptouw nemen.

 

“Wie trekt er eigenlijk aan de touwtjes” in Nederland. Laten we maar eens iets “op touw zetten”, zodat  de politiek eindelijk eens wakker wordt. Politici die het vertrouwen kwijt zijn, tja met alle respect hoe kan het ook anders. Ook ondernemers onder elkaar. Alles moet op papier en daarna is het vaak weer “touwtrekken”. Hoe vaak wordt er nog een deal met een handdruk bekrachtigd? Vertrouwen is nodig willen wij wat goeds achterlaten. Niet alleen aan onze kinderen, gewoon voor onszelf, voor iedereen. Dit kunnen we alleen samen doen. Het touwtje gaat eigenlijk alleen maar over vertrouwen.

Kortom aan wie geeft u de komende weken een touwtje door? De kerst- en nieuwjaarsboodschap: “het touwtje moet weer door de deur”.

Doet u mee?

Ushharmvredenburg copy

Ush