skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Harm Vredenburg geeft regelmatig zijn visie op de steeds veranderende maatschappij. Lees hieronder zijn meest recente column.
Onderaan deze pagina vind u een overzicht van de tot nu toe uitgebrachte columns.

Trots zijn op!

Bent u ook wel eens trots? Ik wel. Ik ben trots op Nederland, ‘het landje van Piet Hein’. Piet Hein, Piet Hein, Piet Hein zijn naam is klein, zijn daden bennen groot.  Dit zullen de meesten van u wel kennen. Maar kent u ook de rest van de tekst? Nog een klein stukje:

 

‘Wel, Neerlands bloed  Dat bloed heeft nog wel moed!
Al bennen we niet groot, al bennen we niet groot ‘

Moed, en niet groot. Nederland, niet groot, maar wel in daden en daar mogen we  trots op zijn. Ook ik ben kritisch op sommige zaken in ons land en dat moet! Dat is namelijk de reden, dat een land groot kan worden in daden door positief te luisteren naar kritiek. En tja nu kan ik het niet laten, toch even een kritische noot te geven richting de Haagse politiek. Het wordt tijd dat deze politici eens leren, dat – zoals ze nu acteren – wij dit niet langer zullen accepteren. Heren, het vergt moed om te luisteren naar anderen en te regeren. Gaat u dit dan nu ook eindelijk eens doen, in plaats van steeds plaats te nemen op jullie ongelofelijke ego-tronen. Hopelijk kunnen we weer trots worden op politici. Enfin dit was de kritische noot die moest ff.

Dan trots, hoe trots kun je zijn. Ik ben trots op mijn bedrijf, trots op mijn medewerkers. Trots op Steenwijkerwold: mooi plekkie, woar ik van hold. Trots op dorpsbelang, trots op de voetbalclub, trots op gewoon de eenvoud, ‘eh doe je kalm an hé’.  Trots op mijn Anja, trots op mijn vader en moeder, trots op mijn familie, zoveel mensen waar ik trots op ben. Teveel om op te noemen.

Maar bovenal ben ik trots op mijn zonen Christian, Jeroen en Martijn.  Waarom? Omdat ze alle drie hun stinkende best doen om er iets moois van te maken. Jonge kerels, die ieder op hun eigen – soms eigenwijze – manier, en soms met vallen en opstaan, hun best doen.                                                      !

Mannen, toppers ik ben trots op jullie!

Je soms ongelofelijke eigenwijze pa.

Op wie bent u trots? Vergeet u dit dan vooral niet te zeggen!

Ush

 

**Harm Vredenburg schrijft columns voor het huis-aan-huis blad “Rond de toren”, dat eens per maand wordt verspreid onder 25.000 adressen in Steenwijkerland.**

Back To Top