skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Bedankt voor uw interesse in Vredenburg Installatietechniek. We zijn u graag van dienst met een advies op maat voor uw situatie. Op deze pagina vindt u alvast meer uitleg over energiebesparende maatregelen en een indicatie van de kosten voor de meest voorkomende warmtepompen en zonnepanelen. 

Wij begrijpen dat u voor een grote investering graag wilt weten wat de mogelijkheden en kosten zijn en dat u hiervoor meerdere offertes opvraagt. Ook wij maken voor u graag een goed advies op maat voor uw specifieke situatie, maar dit doen wij niet kosteloos.

Voor het maken van een goed en persoonlijk advies door een ervaren professional is tijd nodig. De tijd voor het maken van een offerte wordt aan u doorberekend, met een minimum van €95 (inclusief btw). Dit kan variëren vanaf één uur tot meerdere uren, afhankelijk van de complexiteit van uw vraag. Wij proberen vooraf zo goed mogelijk een indicatie van de benodigde tijd af te geven. Het resultaat voor u is een goede en gedetailleerde offerte. Zo kunt u goed offertes vergelijken, zonder verplichtingen verder.

Energiebesparende maatregelen

Bij advies op maat en de mogelijke energie besparende maatregelen gaat het vooral om de kracht van de combinatie. Die begint bij het verminderen van de energievraag. Een goed geïsoleerde woning verliest minder warmte waardoor de energiebehoefte minder wordt. (Na)Isoleren is altijd het vertrekpunt richting een energiebesparing of ook wel een volhoudbare woning.

Daarnaast is het van belang dat het afgiftesysteem en de bron (warmteopwekker) goed op elkaar uitgelegd zijn.

Een laag temperatuur systeem als vloerverwarming of convectoren is uitermate geschikt voor de combinatie met een lucht-water of brine-water warmtepomp.

Keuzes – (on)mogelijkheden

Bij de keuze voor een warmtepomp is het goed om voor af de volgende vragen te beantwoorden:

  • Wat is het warmteverlies van de woning na de na-isolatie?
  • Wat voor ventilatie systeem wordt er gebruikt?
  • Hoe vindt de warmtapwaterbereiding plaats?
  • Kan het afgifte systeem aangepast worden naar een laag temperatuur systeem?
  • Is er een kans van slagen voor een hybride oplossing, gasloze oplossing met lucht-water of zelfs een brine-water warmtepomp?
  • Moet de nutsaansluiting of de meterkast aangepast worden?

Hybride – bivalente opstelling

Een hybride warmtepomp wordt meestal toegevoegd aan een bestaande warmtebron zoals een gasgestookte cv-ketel. De warmtepomp wordt vooral ingezet voor verwarming tot aan het moment dat dit vooral energetisch (COP), technisch (te hoge watertemperatuur) of financieel (besparing) niet meer efficiënt is. Een hybride warmtepomp wordt ingezet in situaties waarbij de woning (nog) niet geschikt is voor een gasloze oplossing met bijvoorbeeld een warmtepomp.

Een cv-ketel combineren met een hybride warmtepomp is een oplossing om op een energiezuinige en duurzame manier de woning te verwarmen. Op deze manier zal de cv-ketel nog steeds een rol spelen bij het verwarmen van de woning, maar wordt dit op een andere manier ingevuld. De cv ketel blijft in dit geval ook het warme tapwater produceren.

De Atag Energion warmtepomp kan tot -7°C zijn warmte leveren en hierbij zal de gasbesparing nog groter zijn dan sommige andere hybride warmtepompen. Exacte besparingen zijn niet zomaar op te geven die verschillen per situatie.

Bij elke hybride warmtepomp adviseren we een buffervat omdat je hiermee het rendement van je warmtepomp verhoogt. Je kunt zo de warmte bewaren en opnieuw verdelen naar diverse apparaten afhankelijk van de vraag. De warmtepomp werkt met een buffervat rustiger en stabieler wat uiteindelijk ook beter is voor de levensduur van het systeem en prettiger voor het comfort in huis.

Gasloos

Een gasloze oplossing is interessant als bijvoorbeeld het gasverbruik al relatief laag is, er al vloerverwarming toegepast wordt en er mogelijkheden zijn om een lucht-water warmtepomp Stiebel Eltron of een brine-water warmtepomp van Nibe toe te passen.

Bij deze oplossing is er de mogelijkheid om, als er ook niet meer op gas gekookt wordt, compleet gasloos te gaan.

Daarnaast verzorgd de warmtepomp hier ook de tapwater bereiding.

Dit heeft gevolgen voor het douche- en badgebruik in de woning. Een warmtepomp heeft namelijk de eigenschap minder snel heet water te kunnen maken. Er zal bij een warmtepomp (bijna) altijd met een voorraadboiler gewerkt worden.

Kijkt u voor meer informatie eens op www.warmtepomp-weetjes.nl  hierop staat in jip-en-janneke-taal uitgelegd hoe e.e.a. werkt en wat de verschillen zijn.

PV panelen

Bij alle bovengenoemde oplossingen zal het gasverbruik verminderen of zal de woning zelfs volledig gasloos zijn, maar het elektraverbruik zal toenemen. Hiervoor is het in veel gevallen verstandig en al snel rendabel om PV panelen te plaatsen. Deze zullen, afhankelijk van de situatie, in een geheel of een groot gedeelte van de elektrabehoefte van de warmtepomp en het huishoudelijk verbruik kunnen voorzien.

Het laten plaatsen van zonnepanelen (ook PV-panelen genoemd/Photovoltage-panelen) is een investering in de toekomst. U wilt de beste kwaliteit zonnepanelen met de hoogste opbrengst en met langste garantietermijn.

Raming

Een inschatting van de kosten voor bovengenoemde systemen:

Hybride warmtepomp van Intergas XtendVanaf € 10.000,- incl. btw.
Mogelijke subsidie vanaf € 2.400,- incl. btw
Hybride warmtepomp van Atag EnergionVanaf € 13.000,- incl. btw.
Mogelijke subsidie vanaf € 2.925,- incl. btw
Aanbevolen buffervat hybride warmtepompVanaf € 2.500,- incl. btw.
Luchtwarmtepomp Stiebel EltronVanaf € 21.000,- incl. btw.
Mogelijke subsidie vanaf € 2.550,- incl. btw.
Zonnepaneelsysteem 10st. met een opbrengst van 3870 kWh/jaar.Vanaf €4335,- incl. btw.

Subsidie

De subsidiemogelijkheden en eisen die eraan gesteld worden kunt u vinden op https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/woningeigenaren/voorwaarden-woningeigenaren/warmtepomp.
Hier is ook een lijst te vinden met de meest recente bedragen voor subsidie per toestel.

Mocht u geïnteresseerd zijn in één van deze oplossingen dan kunnen we een afspraak op locatie maken. Wij verzoeken u daarvoor het formulier op onze website in te vullen zodat wij een volledig beeld krijgen van de wens en de mogelijkheden kunnen inschatten.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en zien uw reactie met belangstelling tegemoet. Houdt u a.u.b. rekening met een doorlooptijd van ca. 3 weken.

Back To Top