skip to Main Content
0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? Wat betekent PV-panelen? Wat
leveren zonnepanelen mij op? Wat is de hoogte van de investering? Wat is het rendement op de investering?

Het laten plaatsen van zonnepanelen is een investering in de toekomst. De gediplomeerde Solar-Specialisten van Vredenburg Installatietechniek beantwoorden samen met u de vele vragen die leiden tot de juiste oplossing voor ú. Omdat het installeren van zonnepanelen altijd maatwerk is.

Hoe werkt dat, energie opwekken met zonnelicht?

Zonlicht is geschikt om duurzaam elektriciteit mee op te wekken door zonnepanelen te gebruiken. Op zonnepanelen zitten laagjes silicium. Het zonlicht wekt elektrische spanning op tussen die laagjes. Deze spanning wordt door een zogenoemde omvormer/inverter omgezet naar wisselstroom. Deze stroom geschikt is voor huishoudelijke gebruik.

De omzetting van licht naar elektrische spanning heet een fotovoltaïsche reactie (in het Engels Photo Voltaic). Daarom wordt er gesproken over een PV systeem.

Hoe bespaar ik met zonne-energie?

De opgewekte energie gebruikt u direct in uw huis of bedrijf. Hierdoor hoeft u minder energie bij het energiebedrijf af te nemen. U bespaart op uw inkoop.

Indien u meer elektriciteit opwekt dan u zelf gebruikt, kunt u het teveel aan elektriciteit terug leveren aan uw energieleverancier. De hoogte van de vergoeding voor het terug leveren van stroom is afhankelijk van meerdere aspecten. Den hierbij aan uw eigen verbruik, uw elektriciteitsaansluiting en uw contract bij uw energieleverancier.

Subsidies

Er zijn voor particulieren als bedrijven verschillende stimuleringsregelingen beschikbaar. Er komen regelingen bij en soms verdwijnen of veranderen regelingen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden in uw situatie.

Wat als zonnepanelen niet de juiste oplossing voor mij zijn?

Naast zonnepanelen zijn er veel andere manieren om energie te besparen. Denk aan Lage Temperatuur Verwarming of CV-optimalisatie. Wij maken graag een afspraak om de mogelijkheden voor úw situatie te bespreken.

Uw voordeel

Set 12 panelen 2.550Wp (21% btw materiaal / 6% btw arbeid)*€ 4.268,-
Inkoop voordeel in 6 jaar obv.€ 0,23 en prijsstijging met 6% per jaar € 5.150,-
Terugverdientijd excl.. BTW teruggaaf ca. 5½ jaar

Voorbeeld:

Stel, u heeft nu een verbruik van 3.500 kWh en u betaalt nu € 0,23 (totaal alle variabele kosten incl.. leveringstarief, energiebelasting, netwerkkosten en BTW) per kWh. Stel u schaft 12 zonnepanelen aan (3.060Wp). De omvormer registreert een opbrengst van 2.755 kWh (oriëntatie zuid). Uw jaar verbruik is dan 3.500 – 2.755 = 745kWh.

 • U bespaart dan 2.755 * € 0,23 = € 634,- op uw elektriciteitsrekening.
 • Stel dat u over 10 jaar € 0,40 per kWh aan uw elektriciteitsbedrijf betaalt.
 • U bespaart dan 2.600 * € 0,40 = € 1.040,- op uw elektriciteitsrekening!

Wij bieden u:

 • 25 jaar vermogensgarantie (80%)!
 • 10 jaar fabrieks garantie op zonnepaneel
 • 7 jaar fabrieks garantie omvormer (na registratie)
 • 2 jaar all-in garantie gehele installatie.
 • 5 jaar all-in garantie op materiaal.
 • Gratis Service check na 1½ jaar
 • Geen aanbetaling
 • Complete installatie:
  • Incl. aanpassing meterkast*
  • Incl. bekabeling omvormer naar meterkast
  • Incl. werkschakelaar bij omvormer
 • A-merk omvormer en panelen
 • Communicatie met Nutsbedrijf (m.u.v. Liander)
 • Omdat u nu duurzaam investeert in de toekomst, investeren wij met u mee door € 25,- te doneren aan een (sport)vereniging van uw keuze!

*  Uitbreiding met één extra groep op bestaande aardlek schakelaar. Indien dit niet mogelijk is wordt een zgn. aardlek automaat geplaatst (meerprijs). Setprijs is excl. BTW teruggaaf.

SolarEdge voor uw gemoedsrust

Volledig zicht op de systeemwerking, waar u ook bent

 • Volledig zicht op de systeemwerking
 • Houdt zicht en controle op de prestatie van elk paneel in uw systeem om uw lange termijn investering veilig te stellen
 • Bekijk de laatste stand van zaken waar en wanneer u wilt dankzij de gratis iPhone en Android app
Meer informatie
Veelgestelde vragen rond zonne-energie

Hoe kan je bepalen hoeveel stroom je wilt opwekken met zonnepanelen?

Kijk op je energienota hoeveel je jaarlijks verbruikt. Wil je het volledige verbruik door zonne-energie laten vervangen? Of de helft? Of driekwart? Dit is de basis voor een berekening. Het uitgangspunt voor het berekenen

Is de ligging van het dak van belang voor mijn keuze voor zonnepanelen?

duurzameenergie1De ligging van het dag is belangrijk omdat het ene huis/dak meer geschikt is voor zonnepanelen dan het ander dak. Een dak. Een dak op het zuiden vangt meer zon dan een dak op het noorden. Als je wilt onderzoeken hoe je dak ligt, dan kun je naar Google Maps gaan. Kis daar ‘Satelliet’ en voer je volledige adres (plaats + straat + huisnummer) in. Daarna inzoomen en dan kun je kijken hoe het dak ligt. Bijvoorbeeld Z, NW of OZO.

Naast de ligging van het dak speelt ook de hellingshoek van het dak een grote rol. Deze bepaalt de instralingsfactor van de panelen. .

Waar moet ik rekening mee houden als mijn dak (deels) in de schaduw ligt.

Als er schaduw op één zonnepaneel valt, loopt de opbrengst van de hele installatie terug. Zonnepanelen worden namelijk in een “string” gelegd. Dit betekent dat alle panelen met elkaar zijn verbonden. Het zonnepaneel dat de minste stroom levert, is bepalend voor de gehele opbrengst. Dit geldt voor een defect paneel, maar ook bij schaduw. Als er schaduw op één zonnepaneel valt, loopt de opbrengst van de hele string sterk terug. Is er genoeg ruimte op het dak, maar zijn er delen bij die in de schaduw (komen te) staan? Dan is verstandiger om minder panelen te installeren die schaduwvrij liggen, dan het dak vol te leggen met panelen die last hebben van schaduwwerking.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

De panelen die worden gebruikt hebben een maximale opbrengst van 255 Wp. De benodigde hoeveelheid panelen bereken je als volgt. Deel de hoeveelheid stroom die je op wilt wekken (stel: 3.500 kWh) door de instralingsfactor (stel: 85% = 0,85) en deel de uitkomst door 255 (de opbrengst per zonnepaneel). In dit voorbeeld heb je dan 16 panelen nodig.

Moet ik de zonnepanelen schoonmaken?

In principe niet, omdat de panelen door de regen schoon worden. Alleen bij vastzittende vervuiling, bijvoorbeeld vogelpoep, kan het nodig zijn om dit met een zachte spons te verwijderen. Woont u dicht bij zware industrie of een drukke snelweg? Dan moet u de panelen wel jaarlijks reinigen.

Welk onderhoud aan de zonne-energie installatie is noodzakelijk?

Het is voldoende om één keer per jaar te (laten) controleren of alle onderdelen goed werken en of de panelen nog goed vast zitten.. De omvormer moet waarschijnlijk één keer tijdens de levensduur van de zonnepanelen worden vervangen

Certificering van de panelen

Op de achterkant van de panelen zit een typeplaatje met registratienummer, type, vermogen etc. Het TüV certificaat wordt digitaal aangeleverd samen met de testrapporten van elk paneel in de container.

Back To Top