skip to Main Content
0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Bedankt voor uw interesse in Vredenburg Installatietechniek. Door het enorme aantal aanvragen en verzoeken voor het verduurzamen van woningen en gebouwen, is de behandelingstermijn van nieuwe aanvragen opgelopen tot meer dan een maand. Dit betreft met name de aanvragen voor warmtepompen en andere diensten of situaties waar maatwerk vereist is. (Voor bijvoorbeeld zonnepanelen kan doorgaans voor een eenvoudige situatie al binnen enkele werkdagen een offerte geleverd worden, maar voor de installatie moet u momenteel 4 maanden wachten.) We begrijpen ten zeerste dat de behoeften en urgentie voor iedereen hoog is, maar ook wij zijn beperkt in onze tijd, inzet en toelevering van materialen. Hoe lastig dit voor u en ons ook is, we vragen om uw begrip en geduld. Door extra te bellen, mailen of langskomen bij ons bedrijf, zal het proces van een persoonlijk en professioneel advies op maat helaas niet versnellen.

 • Ja, ik ben geïnteresseerd in advies op maat voor een warmtepomp:

  Voor het maken van een goed en persoonlijk advies door een ervaren professional is tijd nodig. Bijvoorbeeld voor informatievergaring, locatiebezoek en calculatiewerk. De tijd die wij hiervoor nodig hebben wordt aan u gefactureerd, met een minimum van € 95 (incl. btw). De uitgebrachte offerte/advies blijft vanzelfsprekend vrijblijvend.

  Wilt u meer weten over andere producten of diensten, vul dan het algemene advies op maat formulier in.

 • De meeste woningen van voor 2000 zijn voor de huidige tijd niet goed geisoleerd. Het is aan te bevelen eerst te onderzoeken of de woning nog nageisoleerd kan worden om de warmtevraag te verminderen. Hierbij is te denken aan spouwisolatie, of het bijvullen van de spouw door na te isoleren. Dit is ook goed mogelijk bij vloerisolatie. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.
 • Denk vooral aan extra vloer-, dak- of gevelisolatie na de oorspronkelijke bouw. De woningen in de jaren 90 zijn voorzien van vloerisolatie tot Rc2, dubbel glas en spouwisolatie. Maar de huidige woningen hebben een veel hogere isolatie waarde met Rc waardes gemiddeld van 5 en HR++ glas.
 • Het toepassen van een warmtepompsysteem is het meest rendabel in combinatie met een laag temperatuur systeem. De standaard paneel radiatoren zijn geschikt voor hoge temperaturen tot wel 90 °C. Een warmtepomp is standaard geschikt voor aanvoertemperaturen tot ca 45°C.
 • In veel gevallen worden de radiatoren in de slaapkamers niet gebruikt en staan ze standaard uit. De badkamers worden vaak nog wel gebruikt bij koude dagen. Voor deze ruimtes kan het interessant zijn te kiezen voor alternatieven als convectoren of elektrische radiatoren of inraroodpanelen.
 • Bij een warmtepomp in combinatie met een cv ketel is het mogelijk de radiatoren te handhaven. Bij het vervangen van de cv ketel tot een gasloze oplossing zullen de radiatoren vergroot of zelfs vervangen moeten worden. De huidige radiatoren zullen nog ongeveer 30% van hun vermogen afgeven. Dit komt door een veel lagere aanvoertemperatuur 45°C ipv 90°C en een kleinere dT tussen de aanvoer en retourtemperatuur. (10 K ipv 20 K)
 • Als de cv ketel ouder is dan 10 jaar, is het goed rekening te houden met een vervanging hiervan. Het kan interessant zijn voor een verduurzaming hier al rekening mee te houden met een warmtepomp of mogelijk gasloze oplossing.
 • Bij een opstelling van een cv ketel en wp is er plaats nodig voor een binnendeel net zo groot als een cv ketel en een kleine buffer. Voor een gasloze opstelling is het van belang dat er een mogelijkheid is om een binnenunit in een geisoleerde berging of garage op te stellen. De afmetingen van een standaard opstelling zijn ca. 70cm diep, 100cm breed en 2000cm hoog.
 • Bij een lucht warmtepomp is er sprake van een binnendeel en een buitendeel. Bij voorkeur bevindt het buitendeel zich hangend aan een gevel boven een plat dak constructie. Mocht er gekozen worden voor een warmtepomp systeem met een bron (brine/water) oplossing dan is er geen buitenunit nodig maar wel de mogelijkheid voor een bron locatie. Om geluidsklachten te voorkomen is het aan te raden uit te gaan van een minimale afstand t.o.v. de erfgrens van ca 5m vanaf de unit.
 • Bij het verminderen van het gasverbruik en het toepassen van een warmtepomp, zal er meer elektra verbruikt gaan worden. Het is dan ook snel rendabel om te investeren in pv panelen zodat een deel van het benodigde verbruik zelf opgewekt.
 • Straat + huisnummer
 • Denk hierbij aan foto's van de meterkast, cv ketel opstelling en (indien aanwezig) foto's omvormer en pv panelen.
  Sleep bestanden hierheen of
Back To Top