skip to Main Content
0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Vredenburg Installatietechniek heeft een lijst met tips opgesteld waarmee u effectief energie kunt besparen. Wanneer u extra aandacht besteedt aan de volgende tips om energie te besparen, kunt u besparen op uw energierekening en spaart u tevens het milieu!

Tip 1: Radiatoren

Denk bij de aanschaf van een nieuwe HR-ketel ook eens na over de radiatoren. Door de radiatoren aan te passen voor zogenaamde ‘laag temperatuur verwarming’, kan de HR-ketel langer op een lagere aanvoertemperatuur blijven, waardoor u het maximale rendement uit uw nieuwe CV-ketel haalt.

Tip 2: Isoleren

Het isoleren van uw woning hoeft niet al te ingewikkeld te zijn. Door simpel alle deuren en klapramen te voorzien van tochtstrippen en de brievenbus van een extra klep of borstels, voorkomt u al veel koude en tochtklachten. En het levert ook nog een besparing op de stookkosten op.

Tip 3: Deuren sluiten

Maak er een gewoonte van om bij het verlaten van de woonkamer de deur naar de koudere hal of gang meteen te sluiten. Een kleine moeite die zich terugbetaalt in de lagere stookkosten.

Tip 4: Isoleren van onverwarmde ruimtes

Het isoleren van CV- en warm waterleidingen in onverwarmde ruimtes is eenvoudig en snel te realiseren. En het levert meteen een aantrekkelijke besparing in de stookkosten op.

Tip 5: Verbouwen

Nieuwe badkamer? Verbouwing? Denk dan eens aan Vredenburg Installatietechniek. Wij kunnen u goed van dienst zijn op het gebied van comfort en energiebesparende maatregelen. Als u toch gaat verbouwen, pakt zo’n verandering goedkoper uit.

Tip 6: Voorkom onnodig stoken

De snelste manier om op uw energiekosten te besparen, is simpelweg minder energie verbruiken. Bijvoorbeeld de verwarming een graadje lager stoken. U merkt echt niet of de verwarming nu op 19°C staat of op 20°C. Wat ook direct helpt, is de standby-knop van bijvoorbeeld uw televisie of ketel uit te schakelen. Zo zijn er tegenwoordig ketels op de markt met een vakantieknop op de regelaar. Tijdens uw vakantie wordt het warmtapwater niet onnodig op temperatuur gehouden.

Tip 7: Intelligente thermostaten

U kunt bewust op energie besparen door gebruik te maken van intelligente thermostaten. Deze thermostaten kunt u zelf vrij eenvoudig (voor)programmeren. Er zijn zelfs thermostaten met een zelflerend vermogen waardoor ze het opwarm- en afkoelgedrag van een specifieke ruimte in huis kennen. Zo zorgen deze thermostaten ervoor dat de ruimte op het gewenste moment op de juiste temperatuur is.

Tip 8: Periodiek onderhoud

U bespaart ook energie door uw CV-ketel periodiek te laten onderhouden. Vredenburg Installatietechniek zorgt niet alleen voor een optimale afstelling, ze kijken ook naar de veiligheid van uw installatie. Een goed onderhouden ketel is altijd energiezuiniger. Als uw ketel ouder is dan 10 jaar, kan het interessant zijn om uw ketel te vervangen. Zeker als u uw VR-ketel vervangt voor een HR-ketel. Vredenburg Installatietechniek kan eenvoudig berekenen wat u aan kosten kunt besparen.

Tip 9: Kleding buiten drogen

Gebruik niet altijd de droger, hang je kleding bij mooi weer ook eens buiten op als u de helft ophangt bespaar u dit € 5,- tot € 20,- per maand.

Tip 10: Gebruik spaar- en LED lampen

Ze zijn al bijna niet meer te verkrijgen: gloeilampen. Niet voor niets; een spaarlamp of LED- verlichting verbruikt al gauw 80% minder energie. Ook halogeenlampen verbruiken veel energie.

Back To Top