skip to Main Content
0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Verwarmingsketels met het hoogste rendement (HR-107) zetten gas efficiënter om in nuttige warmte voor warm water en verwarming, en zijn daarom zuiniger. Dat scheelt ongeveer 340 kubieke meter gas per jaar, vergeleken met een conventionele (combi) ketel. Zo bespaart u ruim €180 per jaar.

Een zonneboilercombi verwarmt de woning en zorgt voor warm kraanwater. De besparing komt gemiddeld uit op 233 m3 aardgas per jaar, ten opzichte van een Hoog Rendement combiketel. Dat komt neer op €155.

Plaats het warmwatertoestel zo dicht mogelijk bij keuken en badkamer. Als dat niet mogelijk is kunnen aparte, directe leidingen naar keuken of badkamer de leidingwachttijd (de tijd die het kost warm water uit de kraan te krijgen) beperken. Dit scheelt veel water en energie.

Een combiketel met automatische pompschakeling bespaart jaarlijks tweehonderd kWh elektriciteit (en €44 op de rekening) doordat de pomp alleen werkt als het nodig is.

Een waterbesparende douchekop verbruikt per jaar 10 kubieke meter water minder, en bespaart zo 45 m3 gas. De kostenbesparing komt op enkele tientallen euro’s, afhankelijk van de waterprijs in uw woonplaats. Met een elektrische boiler nemen de besparingen nog toe omdat verwarmen met elektriciteit duurder is.

Back To Top