skip to Main Content
0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Onderzoek:

Uit onderzoek blijkt dat in veel scholen het percentage CO2 te hoog is. Dit komt door onvoldoende ventilatie. Het openzetten van een raam is onvoldoende en zeker niet de oplossing. Onder andere een te hoog percentage CO2 zorgt voor aanzienlijke vermindering van de leerprestaties. Daarnaast zorgt
het voor hoofdpijn en verhoging van diverse klachten. Goede ventilatie zorgt voor een schone en gezonde omgeving zonder prikkelende stoffen in de lucht. Vooral kinderen (en volwassenen) met astmatische of allergische aandoeningen hebben hier baat bij.

Waarom ventileren:
Leerkrachten en leerlingen brengen een groot deel van hun tijd door op school. Voor de kinderen is deze tijd van groot belang voor hun toekomst. Het is over het algemeen bekend dat kinderen zich het beste ontwikkelen in een gezonde omgeving. Helaas blijkt op 80% van de scholen het binnenklimaat van onvoldoende kwaliteit.

Ventileren, de oplossing voor een gezond leerklimaat:
Met deze belangrijke informatie bent u al een stap op weg naar een gezond binnenklimaat voor uw school.Wij bieden u een oplossing voor het verbeteren van de luchtkwaliteit op uw school, van bijvoorbeeld een basis ventilatiesysteem, tot een uitgebalanceerd WTW systeem (warmte terugwinning). Deze systemen zijn eenvoudig te plaatsen, fluisterstil en ook nog eens zeer energiezuinig. Het WTW systeem hergebruikt de aanwezige warmte, wat een aanzienlijk besparing oplevert t.o.v. conventionele ventilatiesystemen.

Meten is weten:
Natuurlijk wilt u graag weten hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit op uw school. Dat is eenvoudig te meten met een CO2-logger. Deze logger meet o.a. de luchtkwaliteit CO2 in lokalen. Desgewenst kunnen wij voor u deze meting verzorgen.

Schoolvoorbeeld van goede ventilatie: Lees meer >>

IMG-20160304-WA0001

 

Back To Top