skip to Main Content
24/7 bereikbaar voor urgente storingen 0521 - 588 224 info@vredenburgsteenwijk.nl

Column Harm Vredenburg: Groene gekte of groen lef?

Groene gekte of groen lef

Een voetbalclub heeft te maken met nieuwbouw. U weet, voetbal, het spelletje op de groene mat. Maar goed nieuwbouw en toen! Weet je wat; riep het bestuur, we maken een energieneutraal sportgebouw! Hu! Wat ja u hoort het goed het is 2011 en we gaan voor neutraal en groen…………….

Tjeetje help, is het bestuur gek geworden? Neutraal en groen! Eh kan dit dan? Dat weten we niet, maar als we er niet naar kijken weten we ook niet of het kan. Oh? Dus onder het motto als je altijd blijft doen wat je hebt gedaan, zul je krijgen wat je altijd hebt gekregen. Dat willen wij niet, dus aan de slag. Nou ja, groene gekte dus ……………echt niet.

Na gedegen onderzoek en pionieren is het toch voor elkaar gekomen, en ligt er een plan op tafel voor een energieneutraal club en kleedkamergebouw te Oldemarkt. Ja, u leest het goed te Oldemarkt.

Geweldig toch, en dit in Steenwijkerland want het is zo dat Oldemarkt deel uitmaakt van Steenwijkerland. En wat is gebleken, dat dit voor beiden  voordelen oplevert. Oldemarkers komen met het idee en de gemeente Steenwijkerland denkt met u mee. Nou en? Wel heel eenvoudig dus, zoiets heet samenwerking. D.m.v. samenwerken kun je verre doelen bereiken.

Groen is lef. Daag mensen en ondernemers uit en er gebeuren plots mooie dingen. Groen is lef hebben, je nek uitsteken voor iets wat volgens velen niet kan of kon. Ook daarvoor is een mooie Chinese wijsheid; iedereen riep dat het niet kon totdat er iemand kwam die dit niet wist, en die liep toevallig deze keer in Oldemarkt.

In ieder geval chapeau  voor de initiatiefnemers.

Groene gekte?

Welnee, groen is nog niet zo gek!

Eh hoe groen bent u?

harmvredenburg copy
Groetjes van Harm Vredenburg

 

Back To Top